Kočner podal sťažnosť voči obvineniu z objednávky vraždy Jána Kuciaka

Podnikateľ Marian Kočner, ktorého polícia minulý týždeň obvinila z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, podal voči obvineniu sťažnosť. Informuje o tom Televízia Markíza.

22.03.2019 13:55 , aktualizované: 14:04
kočner Foto: ,
Marian Kočner v budove Špecializovaného trestného senátu v Banskej Bystrici.
debata (3)

„Potvrdzujem podanie sťažnosti proti uzneseniu o vznesení obvinenia, ktoré nie je podložené dôkazmi, a to ani na úrovni dôvodného podozrenia,“ uviedol dnes Kočnerov obhajca Marek Para.

„Zatiaľ nám sťažnosť nebola doručená,“ povedala pre TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

Väzobne stíhaného podnikateľa Mariana Kočner obvinili 8. marca z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Kuciakovu likvidáciu si mal obvinený objednať pre jeho novinársku prácu. Dvojicu zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači. Za Kuciakovu vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70 000 eur. Okrem Mariana K. sú obvinení aj Alena Zs., Tomáš Sz., Miroslav M. a Zoltán A., ktorí sú vo väzbe.

Marian Kočner je v súčasnosti väzobne stíhaný v kauze televíznych zmeniek. Minulý týždeň bol zo strany vyšetrovateľa podaný na dozorovú prokuratúru návrh na podanie obžaloby.

VIDEO: Čo hovoria piati elitní experti na vývoj vo vyšetrovaní dvojnásobnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej? Pre TV Pravda sa k obvineniu Mariana Kočnera vyjadrili bývalý policajný vyšetrovateľ Peter Vačok, bývalý riaditeľ NBÚ Ján Mojžiš, advokát Ladislav Kuruc, dekan Právnickej fakulty UK v Bratislave Eduard Burda a Lucia Kurilovská, rektorka Akadémie policajného zboru.
Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #vražda novinára Jána Kuciaka