Nenávisť na internete pred finále volieb. Pozrite si TOP 10 videí týždňa

Internet po 1. kole volieb zaplavila vlna nevraživosti voči Šefčovičovi a jeho rodine. Vyústila okrem iného do nenávistného statusu študenta - fanúšika Čaputovej. Fanatickými slovami na verejnej sieti sa zaoberá polícia. Gymnazista sa ospravedlnil. Aktivista vo videu TV Pravda varuje pred nenávistným jazykom. Divákov TV Pravda zaujalo aj video s kapitátom k vyšetrovaniu leteckej skazy v Etiópii či video ku kauze správ medzi Kočnerom a Haščákom. Pozrite si TOP 10 videí uplynulého týždňa.

23.03.2019 15:30
debata (79)
Video

1.

Ak sa nenávistný jazyk dostane do verejnej diskusie, už tak ľahko sa ho nezbavíme, povedal Peter Weisenbacher, výkonný riaditeľ Inštitútu ľudských práv. Reagoval tak na kauzu, kedy sa študent hrubo a arogantne vyjadril na adresu tých, ktorí za prezidentku nevolili Zuzanu Čaputovú (Progresívne Slovensko). „Tak sa všetci radšej zabite, aby vaše hlúpe deti nemuseli robiť hanbu slušným a vzdelaným ľuďom," odkázal študent. Neskôr sa ospravedlnil. Polícia SR ubezpečila verejnosť, že sa statusom zaoberá.

***

Video

2.

Brigita Schmögnerová v rozhovore pre TV Pravda hovorí, že v kampani v týchto prezidentských voľbách zatiaľ dominujú emócie nad racionálnym zvažovaním.

***

Video

3.

Po Kiskovi by bol zmenou Šefčovič, nie Čaputová, hovorí politický analytik Ján Baránek.

***

Video

4.

Šefčovič rastie viac ako Čaputová, ktorá má však veľký náskok. Z akých táborov voličov neúspešných kandidátov získavajú zatiaľ hlasy Čaputová a Šefčovič? Komu dajú hlas voliči Mikloška, Kotlebu a Harabina? Príde oproti 1. kolu k urnám viac či menej voličov a prečo? Pozrite si video TV Pravda s Danielom Prokopom z prieskumnej agentúry Median SK. Video bolo vysielané vo štvrtok 21.3.

***

Video

5.

Jeden z najbohatších Slovákov Jaroslav Haščák chce polícii vysvetliť svoju komunikáciu s Marianom Kočnerom, ktorý bol nedávno obvinený z objednania vraždy. Trestne stíhaný podnikateľ mal Haščákovi len mesiac pred dvojnásobnou úkladnou vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej naznačiť, že pracuje na niekoho likvidácii. Čo na to hovorí odborníčka na trestné právo a rektorka Akadémie Policajného zboru Lucia Kurilovská si pozrite vo videu.

***

Video

6.

Diaľničný obchvat Košíc premostí Torysu. Pozrite si video z výstavby.

***

Video

7.

Odhalia skazu etiópskeho lietadla? Pozrite si názor kapitána Boeingu 737 na najnovšie závažné informácie, podľa ktorých malo podobnú poruchu viac boeingov.

***

Video

8.

Prievidza má nové letisko. Federer už nemusí dosadať na trávu

***

Video

9.

Kauza daní firmy prezidenta Andreja Kisku, pre ktorú polícia obvinila konateľa Kiskovej firmy a je možné, že neskôr obviní aj Kisku, má politickú dohru. Kiska tvrdí, že kauza je odvetou za to, že nevymenoval Roberta Fica za ústavného sudcu, dôkazy na svoje tvrdenie však zatiaľ verejnosti neukázal. Fico povedal, že Kiska je plačko.

***

Video

10.

Kaštieľ Adely Ostrolúckej, v ktorom sa stretávala aj s Ľudovítom Štúrom, je v dezolátnom stave a čaká na spasenie.

***

© Autorské práva vyhradené

79 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2019 #TOP 10 videí týždňa TV Pravda