Špecializovaný trestný súd bude o väzbe Kočnera rozhodovať v pondelok

O väzbe pre Mariana Kočnera rozhodne už v pondelok Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Informuje o tom internetový portál TV JOJ noviny.sk.

27.03.2019 09:15
súd, Rusko, Kočner, Foto: ,
Marian Kočner na Najvyššom súde.
debata

Ako ďalej uvádza, TV JOJ už informovala, že o Kočnerovej aktuálnej kolúznej väzbe a preventívnej väzbe pre ekonomickú trestnú kauzu podvodu na miliónových zmenkách bude príslušný súd rozhodovať 1. apríla.

Podľa spravodajského portálu v pondelok ráno o 9:00 začne Špecializovaný trestný súd v Pezinku z vlastnej iniciatívy rozhodovať o Marianovi Kočnerovi, či naďalej trvajú väzobné dôvody pre obvineného alebo už pominuli. Podľa doterajších informácií Kočner pripravoval aj útek, preto je možné, že súd bude rozhodovať aj o útekovej väzbe.

Marian Kočner sedí vo väzbe pre zmenkovú kauzu. Navrhoval ju prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta, ktorý s ňou uspel po sťažnosti na Najvyššom súde SR. Kočner je ako jediný z obvinených z vraždy Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka väzobne stíhaný pre inú trestnú vec ako údajní vykonávatelia, sprostredkovateľ či objednávateľ vraždy. Mariana Kočnera z vraždy obvinil vyšetrovateľ 8. marca. Proti obvineniu podal sťažnosť, o ktorej zatiaľ dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR nerozhodol.


VIDEO: Pozrite si video TV Pravda, na ktorom PR manažér Penty Martin Danko vysvetľuje prečo sa Haščák dohováral s Kočnerom a na čom. Ako Danko vysvetľuje, že nešlo o vraždu novinára Jána Kuciaka? Čo teda dve šedé eminencie slovenského biznisu riešili? (Vysielané 25.3.2019)
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #väzba #Špecializovaný trestný súd #Marian Kočner