Čižnár: Matovič mi výhražné SMS neposlal, myslel som nimi jeho odkazy

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár priznáva, že od predsedu OĽaNO Igora Matoviča nedostal žiadne výhražné SMS. Na piatkovej tlačovej konferencii podľa vlastných slov hovoril o SMS omylom. Myslel nimi Matovičove mediálne odkazy a statusy na sociálnej sieti. Prosí o pochopenie. Zároveň však dodáva, že Matovičove odkazy podľa jeho názoru napĺňajú znaky vydierania.

30.03.2019 10:48
stretnutie s Ciznarom, Ciznar, Foto: ,
Generálny prokurátor Jaromír Čižnár.
debata (59)

„Chcem uviesť veci na pravú mieru. A síce, odkazy, ktoré mi poslal pán poslanec Igor Matovič cez médiá a cez svoje statusy na facebooku som nazval omylom za esemesky a prosím o pochopenie, keďže sme sa na tlačovej besede stále bavili o esemeskách medzi inými ľuďmi. Toto bolo len nešťastné vyjadrenie a nepredpokladal som, že bude do takej miery zneužité,“ uviedol Čižnár vo svojom stanovisku, ktoré poskytol TASR.

Svoj omyl Čižnár prirovnal k Matovičovmu spred pár dní. Ten na otázky, odkiaľ má materiál z vyšetrovacieho spisu, povedal, že je jeseň a padá lístie, pritom je jar. „Okrem odkazu cez médiá a statusy na facebooku som žiadne výhražné esemesky od pána poslanca Matoviča nedostal,“ zopakoval Čižnár. Pokiaľ sa Matovič cíti poškodený, môže podľa generálneho prokurátora podať trestné oznámenie. „Avšak stále som presvedčený, že odkazy, ktoré mi adresoval cez médiá a facebook napĺňajú znaky vydierania,“ doplnil Čižnár.

Igor Matovič na piatkovej tlačovej konferencii oznámil, že podá trestné oznámenie na generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára za krivé obvinenie. Podľa poslanca sa ho mal dopustiť tvrdením, že mu Matovič posielal výhražné SMS v súvislosti s Petrom Šufliarskym a jeho odvolaním z funkcie prvého námestníka generálneho prokurátora pre komunikáciu s Marianom Kočnerom. Matovič vyhlásil, že Čižnárovi žiadne SMS neposielal. Generálny prokurátor by mal podľa neho odstúpiť z funkcie, lebo ju nezvláda a je súčasť systému, pre ktorý ľudia nedôverujú prokuratúre.

VIDEO: Peter Šufliarsky k 1. aprílu odchádza z funkcie námestníka generálneho prokurátora. Oznámil to generálny prokurátor Jaromír Čižnár 29.3.2019.

Video
59 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Čižnár #Marian Kočner #Igor Matovič #Peter Šufliarsky