Prieskum: Najdôveryhodnejší politik je Kiska, nasleduje Pellegrini

Z prieskumu agentúry AKO vyplynulo, že Kiska je najdôveryhodnejším politikom. Naopak, najnedôveryhodnejším je bývalý premiér Robert Fico (Smer-SD).

31.03.2019 12:56
debata (195)

Kiskovi vyjadrilo dôveru 57 percent respondentov, druhým v poradí bol aktuálny premiér Peter Pellegrini (Smer-SD), ktorému dôveruje 52 percent opýtaných. Prvú päticu najdôveryhodnejších politikov uzatvárajú líder hnutia OĽaNO Igor Matovič (36 percent), predseda SaS Richard Sulík (35 percent) a líder Mosta-Híd Béla Bugár (34 percent).

Prezident Kiska sa v reakcii na prieskum vjadril, že cíti v súvislosti s ním veľký záväzok. Z výsledkov podľa jeho slov vyplýva, že 40 percent ľudí si vie predstaviť jeho ďalšiu angažovanosť v politike. „Sľúbil som, že urobím všetko, čo je v mojich silách, aby po ďalších parlamentných voľbách malo Slovensko slušnú a spravodlivú vládu. A svoj sľub dodržím,“ dodal.



Fica považuje za nedôveryhodného politika 79 percent respondentov, na druhom mieste rebríčka nedôveryhodnosti sa nachádza predseda ĽSNS Marian Kotleba (76 percent). Za tretieho najnedôveryhod­nejšieho politika respondenti označili predsedu NR SR SNS Andreja Danka (73 percent), štvrtým je Béla Bugár (64 percent) a piatym je líder hnutia Sme rodina Boris Kollár (62 percent).

Prieskum zrealizovala agentúra AKO 27. až 28. marca na reprezentatívnej vzorke 1000 občanov. Respondenti odpovedali na otázku: Prečítam vám teraz mená niektorých politikov a vy, prosím, pri každom z nich povedzte, či je pre vás dôveryhodný, alebo nie.

195 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Robert Fico #najdôveryhodnejší politik #Andrej Kiska #Peter Pellegrini