Nemáme politickú dohodu o menách kandidátov na sudcov Ústavného súdu, tvrdí Danko

V súčasnosti neexistuje žiadna politická dohoda o tom, akých kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR voliť. V pondelok to na tlačovej konferencii vyhlásil predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS). Deklaruje, že nemá problém, aby boli voľby verejné, je však pripravený aj na koaličnú dohodu.

01.04.2019 15:38
Andrej Danko Foto: ,
Predseda Národnej rady SR Andrej Danko.
debata (6)

„Ak má ísť ďalej táto debata, nemám problém, aby sme ostali pri verejnej voľbe, aby sme sa dohodli na voľnom výbere tak, ako sme to urobili prvýkrát. Ale som pripravený aj na koaličnú dohodu, ktorá keď bude odzrkadľovať tajný výber a bude s tým stotožnená aj spoločnosť, čo už vidím, že je, tak pristúpime k tomu,“ priblížil šéf parlamentu s tým, že by mal byť zvolený aspoň taký počet sudcov, aby boli sfunkčnené senáty na Ústavnom súde.

Danko avizoval, že s koalíciou chce hovoriť aj o téme znižovania daní, či dohode o obrannej spolupráci so Spojenými štátmi americkými.

TV Pravda: Sudcov Ústavného súdu na prvýkrát nezvolili. Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer) nebol spokojný so situáciou, ktorá vznikla. Prečo? (vysielané 15.2.2019)

Video
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Ústavny súd #Andrej Danko