Štefunko končí ako šéf Progresívneho Slovenska

Ivan Štefunko končí na poste lídra mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko. Zaujme funkciu podpredsedu.

02.04.2019 10:11 , aktualizované: 12:00
Ivan Štefunko, Progresívne Slovensko Foto: ,
Podpredseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Truban (vľavo) a predseda Ivan Štefunko počas tlačovej konferencie hnutia PS.
debata (127)

Strana bude mať 8. mája snem a Štefunko sa opätovne nebude uchádzať o funkciu predsedu.

Štefunko ako dôvod rozhodnutia označil svoj zdravotný stav. „Celý život som sa snažil obklopiť áčkovými ľuďmi a snažil som sa o to, aby rástli a mohli by lídrami. Hnutie však do volieb musí viesť človek zdravotne stopercentne fit. Mám za sebou tri operácie mozgu a doteraz riešim ich následky. Je čas posunúť štafetu ďalej. Z tohto dôvodu som sa rozhodol na sneme nekandidovať za predsedu Progresívneho Slovenska, nejde mi o ego, ale o zmenu politiky na Slovensku,“ vyjadril sa Štefunko. Z pozície podpredsedu strany sa chce venovať jej programu.

O tento post zatiaľ prejavil záujem Michal Truban. „Jediným kandidátom na funkciu predsedu, o ktorom viem, je Michal Truban. Máme skvelý vzťah a ako sa hovorí „každý chvíľku ťahá pílku,“ dodal Štefunko na margo kandidatúry Michala Trubana.

Ten vyjadril svoju chuť pokračovať z pozície predsedu Progresívneho Slovenska v „budovaní konštruktívnej politiky postavenej na spolupráci.“ Ďalším kľúčovým cieľom je preňho podľa vlastných slov zmena vládnutia. „Chcem pracovať na tom, aby sme tu mali štát, ktorý funguje ako v 21. storočí. Aby nezáležalo na tom, či sa narodíte v Bratislave alebo Medzilaborciach, stále máte šancu na plnohodnotný a úspešný život,“ dodal na záver Truban.

Ambíciou PS je uspieť spolu so stranou Spolu – Občianska demokracia so spoločnou kandidátkou v májových eurovoľbách. Progresívci taktiež potvrdili aj ochotu spolupracovať so zatiaľ neexistujúcou stranou terajšieho prezidenta Andreja Kisku.

Líder mimoparlamentnej strany Spolu – občianska demokracia a poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Beblavý (nezaradený) si Štefunkovo rozhodnutie váži. „Jeho krok ukazuje, že PS nie je stranou jedného muža… Dokázal si ľudí získať, spojiť a viesť. Na rozdiel od iných politikov v kľúčových momentoch dokázal ako správny líder odložiť nabok ego a spolupracovať pre vyššie dobro,“ komentoval. Ako Beblavý dodal, na ďalšiu spoluprácu sa tešia.

VIDEO: Štefunko stál počas volebnej noci v nasledujúcom videu v druhom rade za Čaputovou. V závere tohto videa, je vidno ako tlieska novej prezidentke.

Video

© Autorské práva vyhradené

127 debata chyba
Viac na túto tému: #Progresívne Slovensko #Ivan Štefunko