Politológ: Kiskovu stranu môžu veľmi ľahko dobehnúť jeho kauzy

Kiska je stále najpopulárnejším politikom, ale jeho popularita klesá už dlhšiu dobu, upozorňuje politológ Juraj Marušiak. Pozrite si vo videu TV Pravda jeho názor na to, či môže Kiska s novou stranou uspieť alebo dopadne v poli porazených ako iní, ktorí mali chúťky na stranícku politiku.

03.04.2019 16:08
debata (157)

Podľa posledného prieskumu dôveryhodnosti agentúry AKO verilo Kiskovi 57 percent ľudí a premiérovi Petrovi Pellegrinimu 52 percent. Ďalší prieskum AKO ukázal, že Kiskovu prípadnú stranu by volilo 9 percent ľudí. Kiska vzápätí oznámil, že založí politickú stranu a bude tak pokračovať v politike, keďže 15. júna v prezidentskom paláci končí a nahradí ho Zuzana Čaputová.

Politológ Juraj Marušiak upozorňuje, že popularita Kisku klesá. Ide aj o dôsledok jeho káuz a to daňového podvodu, pri financovaní jeho kampane, pre ktorú polícia obvinila konateľa Kiskovej firmy. Kiska čelí vyšetrovaniu aj pre trestný čin podvodu s pozemkami pod Tatrami. Kauza odhalila viacero prípadov pozemkových podvodov a rozsiahle pôsobenie možnej mafie vo Veľkom Slavkove, s členmi ktorej Kiska obchodoval s pozemkami a pozná sa s nimi.

VIDEO: Môže po závažných kauzách Kiska uspieť s vlastnou politickou stranou. Pozrite si na TV Pravda názor politológa Juraja Marušiaka.

Video

© Autorské práva vyhradené

157 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Marušiak #Kiskova strana #Kiskova pozemková kauza #kiskova daňová kauza