Lovci lebiek vypátrali medzinárodne hľadaného Košičana

Vďaka spolupráci slovenských a českých cieľových pátračov, známych ako lovci lebiek, skončil v rukách polície medzinárodne hľadaný 51-ročný Košičan. Chytili ho v pondelok v obci Rakovník v Českej republike.

09.04.2019 15:03 , aktualizované: 15:18
debata

Peter K. je obvinený z vraždy spáchanej v spolupáchateľstve a hrozí mu až výnimočný trest. Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, už v minulosti bol právoplatne odsúdený za obzvlášť závažný zločin vraždy zo začiatku roka 2000, keď si vybavovali účty zločinecké skupiny na východe Slovenska.

Ďalšiemu trestu sa chcel vyhnúť, a aby po sebe zahladil všetky stopy a sťažil vypátranie odhlásil si trvalý pobyt v SR a ukrýval sa v Nemecku a v Českej republike. Lovcom lebiek sa ho podarilo vypátrať a zadržať. Pri zásahu museli počítať aj s tým, že by mohol byť ozbrojený. Ako dodala Baloghová, policajti využili moment prekvapenia, takže akcia prebehla rýchlo, hladko a zadržaný muž nestihol klásť žiadny odpor. Teraz čaká v českej väzbe na vydanie na Slovensko, o ktorom bude rozhodovať súd.

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #pátranie