Zástupca Markízy: Vyšetrovanie potvrdzuje, že zmenky nie sú pravé

Zástupca TV Markíza reaguje na medializované informácie o výpovedi Petra Tótha týkajúcej sa prípadu zmeniek, ktorých vyplatenie žiada Marian Kočner od Markízy.

09.04.2019 17:45
debata (21)

„Samotné vyšetrovanie potvrdzuje, že zmenky nie sú pravé a ide o podvodnú snahu poškodiť Markízu. V období posledných dvoch rokov sme opakovane predložili mnoho dôkazov, ktoré to potvrdzujú,“ uvádza Peter Papanek zo spoločnosti Neuropea, ktorá mediálne zastupuje Markízu.

Peter Tóth podľa informácií Denníka N vo výpovedi uviedol, že Martian Kočner zmenky antedatoval, zmenil dátum, keď boli podpísané.

Zástupca Markízy tvrdí, že „okrem iného sú v spise znalecké posudky a odborné vyjadrenia, ktoré vylučujú, že Pavol Rusko zmenky podpísal v roku 2000, keď bol oprávnený konať za Markízu. Je zjavné, že zmenky neboli nikde evidované a to ani v Kočnerových spoločnostiach ako u údajných nadobúdateľov. V skutočnosti sa tieto zmenky objavili až v roku 2016 a dopĺňa, že ak takto vypovedal Peter Tóth, ktorý v danom čase bol Kočnerovým dôverníkom, iba to potvrdzuje a ďalej ilustruje dôkazy o falšovaní zmeniek predložené Markízou“.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Peter Tóth #kauza zmeniek TV Markíza