Danko chce ministerstvo pre šport a cestovný ruch

Mať do budúcna Ministerstvo pre šport a cestovný ruch SR, ktoré bude túto poddimenzovanú oblasť koordinovať, je nevyhnutnosťou podľa predsedu koaličnej SNS a šéfa parlamentu Andreja Danka. Médiá o tom vo štvrtok informovala riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová.

11.04.2019 19:32
Andrej Danko Foto: ,
Predseda Národnej rady SR Andrej Danko.
debata (16)

Tento rok podľa Danka podporili nový potenciál turizmu na Slovensku rekreačné poukazy a nižšia DPH na ubytovacie služby. „Prvým krokom bolo zriadenie štátneho tajomníka pre šport a následne sa budem snažiť zriadiť ďalšieho aj pre cestovný ruch, aby to mala nová vláda kompetenčne a rozpočtovo podchytené,“ povedal.

Danko pripomenul, že opatrením z dielne SNS klesla DPH na ubytovacie zariadenia na 10%. „Musíme hovoriť aj o nižších DPH na potraviny, ale i na gastronomické služby. Dokonca môžeme deliť DPH aj na vodu a jedlo, ako to majú Rakúšania,“ uviedol. Napríklad nemáme ani jasnú definíciu, ako propagujeme Slovensko rezortom zahraničných vecí, doplnil predseda SNS s tým, že podnikatelia v oblasti cestovného ruchu musia mať garanciu rozvoja.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko