Šefčovič je rád, že pomohol zabrániť extrému

"Keby som nekandidoval za prezidenta, možno by niekto poškodil obraz Slovenska," prízvukuje Maroš Šefčovič. Záporne reagoval na otázku, či si nehľadá alibi, aby zľahčil svoju volebnú prehru: "Naozaj verím, že keď sa usadí prach, ľudia sa zamyslia nad tým, kto sa možno mohol stať novou hlavou štátu, čo by to pre nás znamenalo doma aj v zahraničí. Nie je to iba o nepríjemných titulkoch o Slovenskej republike v zahraničných novinách, ale aj o reálnych pracovných miestach," povedal v prvom veľkom exkluzívnom rozhovore od nedávneho finálového duelu. Interview si prečítajte tento pondelok 15. apríla v denníku Pravda.

14.04.2019 16:00
volby, prezident Foto: ,
„Išiel som do volieb s nádejou, že zvíťazím. Napriek tomu, že som nevyhral, veľmi ma povzbudil zisk 752–tisíc hlasov,“ povedal Maroš Šefčovič.
debata (166)

Dozviete sa napríklad, ako odpovedal na otázku, či sa necítil takpovediac ako nedocenený kvalitný hráč sediaci na striedačke, ktorý dlhšie čakal na svoju príležitosť, pretože svoju kandidatúru oznámil až po tom, keď Miroslav Lajčák po zdĺhavom prehováraní definitívne povedal nie. Šefčovič tiež vysvetľuje, čo sa podpísalo pod jeho prehru so Zuzanou Čaputovou v druhom kole volieb.

Dostal aj takúto otázku: „Výborne poznáte všetkých členov Európskej komisie, podobne to platí o lídroch členských štátov EÚ. Je podľa nich premiér Peter Pellegrini lepší, konštruktívnejší, ako bol jeho predchodca Robert Fico?“ Šefčovič odpovedal tiež na poznámku, že sa šíria chýry, že šéf diplomacie Lajčák má údajne záujem o post eurokomisára. Má od neho záruku, že sa mu nebude snažiť konkurovať?

Zaujímavé odpovede Šefčoviča nájdete v exkluzívnom rozhovore v denníku Pravda v pondelok 15. apríla.

© Autorské práva vyhradené

166 debata chyba
Viac na túto tému: #Maroš Šefčovič