V prípade prepadnutia majetku Bašternáka už ustanovili správcu

V prípade prepadnutia majetku právoplatne odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka Okresný úrad (OÚ) Bratislava už ustanovil správcu konkurznej podstaty.

14.04.2019 11:57
Ladislav Bašternák, pojednávanie, Foto: ,
Na snímke podnikateľ Ladislav Bašternák.
debata (18)

Vo veci konkurzného konania bolo Okresnému súdu (OS) Bratislava I v utorok (9. 4.) doručené oznámenie OÚ Bratislava o ustanovení správcu konkurznej podstaty, informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

Ako ďalej uviedol, všetky vydané rozhodnutia budú zverejnené v súlade s ustanovením príslušného paragrafu 199 ZKR vo verejne prístupnom Obchodnom vestníku (OV), kde je možné nahliadnuť. „Preto do momentu rozhodnutia a následného zverejnenia v OV SR nebude OS Bratislava I svoje úkony ani akékoľvek informácie v uvedenej právnej veci zverejňovať iným spôsobom, najmä z dôvodu ochrany procesných práv účastníkov konania,“ zdôraznil ďalej Adamčiak.

Bašternáka v kauze neodvedenia dane a poistného odsúdil 14. marca trojčlenný senát odvolacieho KS v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Odpykať by si ho mal v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Bašternákovi zároveň prepadá majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu. Podnikateľ sa sám prihlásil v bratislavskom Justičnom paláci, aby nastúpil na výkon trestu odňatia slobody.

Bašternák za posledné dva mesiace prepísal podľa RTVS viaceré nehnuteľnosti na manželku. Ide o apartmánový dom na Donovaloch, dom na Slavíne, byty a nebytové priestory v komplexe Bonaparte, nehnuteľnosti vo Five Star Residence a na Tupého ulici v Bratislave.

Prevody majetku Bašternáka predtým, ako prepadol štátu, však možno podľa ministra spravodlivosti Gábora Gála (Most-Híd) napadnúť. „Pozreli sme sa už na to, aké sú možnosti, musí byť vymenovaný správca a už je to v rukách správcu,“ doplnil nedávno Gál.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Ladislav Bašternák