Očiernil Kiska v Česku časť slovenskej politickej scény?

Smer pripravuje koalíciu s Kotlebom, Harabin ide založiť stranu, prezentoval Kiska Čechom v Českej televízii vývoj na Slovensku. Smer sa voči tomu tento týždeň ostro ohradil s tým, že ide o manipuláciu a marketing Kisku, ktorý zakladá vlastnú stranu a zneužíva na to prezidentský mandát, ktorý dostal od Slovákov. Pozrite si TOP 10 videí týždňa TV Pravda, ktorá sa cez týždeň venovala tejto kauze ako aj ďalším témam v politike, požiari katedrály Notre-Dame či výstavbe diaľnic.

20.04.2019 06:00
debata (356)
Video

1.

Smer pripravuje koalíciu s Kotlebom, Harabin ide založiť stranu, prezentoval Kiska Čechom v Českej televízii vývoj na Slovensku. Smer sa voči tomu tento týždeň ostro ohradil. Kiska spojil Smer s Kotlebom po tom, čo poslanci extrémistickej strany podporili ústavný zákon o dôchodkovom strope. Zákon následne podpísal aj samotný prezident Kiska. Pozrite si sa vo videu TV Pravda, čo povedal Kiska v Českej televízii a ako na to reagoval Smer.

***

Video

2.

Rozhodnutie prezidenta Andreja Kisku je problematické, mal menovať štyroch ústavných sudcov, nie troch, myslí si ústavný právnik Eduard Bárány. Pozrite si video TV Pravda, v ktorom Bárány upozorňuje na to, že Kiskovo rozhodnutie môžu napadnúť na súde neúspešní kandidáti.

***

Video

3.

Dôchodcovia nebudú platiť koncesionárske poplatky. Lídri vládnej koalície sa v pondelok dohodli na základných parametroch opatrení zameraných na zvyšovanie životnej úrovne.

***

Video

4.

Policajný prezident Milan Lučanský v relácii Ide o pravdu povedal, že v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej by obžaloby mohli padnúť ešte tento rok. Lučanského tento týždeň po výberovom konaní vymenovala do funkcie ministerka vnútra Denisa Saková. Moderátorka Zuzana Martináková sa pýtala aj na úniky informácií z tohto vyšetrovania a ako im zabrániť.

***

Video

5.

Ak polícia našla vo vode zbraň, o ktorej sa potvrdí, že bola použitá pri vražde, bude to podľa bezpečnostného analytika Milana Žitného dôležitý dôkaz, vďaka ktorému vo vyšetrovaní „zapadnú dieliky do skladačky“. Polícia pri Kolárove našla časti zbraní na miestach, ktoré označil Miroslav M. Ten je jedným z obvinených v prípade dvojnásobnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

***

Video

6.

Hasenie z vrtuľníka by v Paríži dokonalo pohromu, hovorí slovenský expert. Napriek obavám, že celá katedrála Notre-Dame pri požiari spadne, môže jej rekonštrukcia vďaka moderným technológiám trvať relatívne krátko. Hrozba zrútenia katedrály bola vážna práve pre vzácny gotický klenbový systém tejto stavby, vysvetľuje statik z Pamiatkového úradu Vladimír Kohút.

***

Video

7.

Slovák o skaze v Paríži: Notre-Dame dostane dubové drevo z čias Ľudovíta XIV. Pozrite si video TV Pravda s Ľubomírom Jančokom, ktorý osemnásť rokov pôsobí v Paríži.

***

Video

8.

Obchvat Bratislavy sa rozrastá, staviteľ obavy odmieta a ukazuje video ako dôkaz.

***

Video

9.

Hokejové oslavy titulu v Banskej Bystrici.

***

Video

10.

Futbalový titul získal Slovan Bratislava. Tréner Ševela: Slovan je silnejší. Môže konkurovať európskym tímom.

***

© Autorské práva vyhradené

356 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnica D1 #Andrej Kiska #D4/R7 #TOP 10 videí týždňa TV Pravda #Notre-Dame