Stratenú političku z Poltára vypočúvali policajti

Miriam Martišová, ktorej auto sa v utorok našlo v Hrone, sa v sobotu prihlásila na polícii v Banskej Bystrici. Do jej hľadania sa zapojili policajní pátrači, záchranári, hasiči, potápači a kynológovia.

21.04.2019 15:43
debata (29)

Príbuzným nahnala obrovský strach, keď jej havarované auto našli so stopami krvi v Hrone a o nej celé dni nikto nič nevedel. Poltárska okresná predsedníčka SaS, 41-ročná Martišová, zmizla bez stopy, pričom ju hľadali desiatky záchranárov. Nakoniec ju spoznal náhodný svedok v Česku, kde si vraj hľadala prácu. Nepochopiteľné správanie ženy teraz vyšetruje banskobystrická polícia.

Martišová sa v pondelok 15. apríla vracala na svojom aute Range Rover z Komárna do Poltára. Podvečer ešte stihla zavolať svojim najbližším, domov ale nedošla. V utorok o pol siedmej ráno nahlásil policajtom okoloidúci vodič opustené auto v rieke pri Žiari nad Hronom. Malo rozbité čelné sklo, interiér bol zakrvavený a našla sa v ňom aj skala.

Policajti zistili, že majiteľkou je Martišová, ktorá sa však v aute nenachádzala, nenašli ju ani nikde v okolí. Jej matka vyjadrila obavu, že dcére niekto mohol ublížiť. Objavili sa však dohady, že mala finančné problémy a preto sa zámerne chcela „stratiť“. Niektorí zase tipovali, že sa jednoducho opila, nezvládla riadenie a v panike z miesta nehody ušla.

Po troch dňoch hľadania, do ktorého sa zapojili okrem policajných pátračov tiež záchranári z Gabčíkova, hasiči, potápači a kynológovia, sa však žena našla živá a zdravá. V susednej Českej republike ju mal spoznať niekto z personálu nemocnice, kde si hľadala prácu.

„Neželala si zverejniť miesto, kde sa nachádza,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Zároveň potvrdila, že v sobotu 20. apríla sa politička osobne prihlásila na polícii v Banskej Bystrici.

Na výsluchu mala vysvetľovať ako sa jej auto dostalo do rieky, kto ho šoféroval, prečo v ňom našli krv a skalu. „Stále je to predmetom vyšetrovania, viac sa dozvieme v najbližších dňoch,“ dodala Faltániová s tým, že ďalšie informácie k prípadu zatiaľ neposkytnú.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Miriam Martišová