S čím príde Pellegrini do Bieleho domu? S palicou a s krojom

Slovenský premiér Peter Pellegrini obdaruje vo Washingtone nielen amerického prezidenta Donalda Trumpa, ale aj prvú dámu USA Melaniu Trumpovú. Stretnutie v Bielom dome sa uskutoční tento piatok okolo 14. hodiny tamojšieho času.

29.04.2019 21:30
donald trump, melania trumpová Foto:
Melania Trumpová a Donald Trump.
debata (72)

Pellegrini sa rozhodol pre dary, ktoré určite potešia Trumpa a jeho manželku, pričom ide o veci, čo im budú veľmi blízke. „Prezident dostane od nášho premiéra bejzbalovú palicu. Trumpov prvý tréner bejzbalu mal totiž slovenský pôvod,“ prezradili denníku Pravda dva nemenované zdroje dôkladne oboznámené s prípravou a programom návštevy. Prvej dáme prinesie Pellegrini nádherný ručne vyšívaný slovenský ľudový kroj. „Je ušitý na mieru, keby si ho pôvabná Melania Trumpová ako bývalá modelka niekedy obliekla, tak jednoznačne zažiari.“

Návšteva Pellegriniho v USA sa začne vo štvrtok, vyvrcholí v piatok rokovaním v Bielom dome. Denník Pravda má exkluzívne informácie o tom, čo predseda vlády SR bude nielen robiť, ale aj o čom bude hovoriť. Chystá sa napríklad dôrazne potvrdiť svoje výroky, že nikdy nebude ochotný akceptovať spoluprácu s extrémistickými politickými silami na vládnej úrovni. Viaceré podrobnosti o tom, čo sa odohrá počas jeho návštevy vo Washingtone (v predstihu ako budú informovať tlačové agentúry), si prečítajte tento štvrtok v denníku Pravda.

TV Pravda: Niekdajší slovenský premiér Mikuláš Dzurinda sa nazdáva, že o pozvaní predsedu vlády SR Petra Pellegriniho do Bieleho domu rozhodli dva faktory. Pozrite si, ktoré. (vysielané 24.4.2019)

Video

© Autorské práva vyhradené

72 debata chyba
Viac na túto tému: #Biely dom #Peter Pellegrini #Donald Trump