Kočner a Rusko budú musieť údajne zaplatiť milióny právnikom protistrany

Marian Kočner a Pavol Rusko možno budú musieť zaplatiť milióny právnikom protistrany v kauze zmenky.

01.05.2019 18:18
sud, Rusko, Kočner, Foto: ,
Policajti 28. júna vzali do väzby podnikateľa Mariana Kočnera (druhý vľavo), ktorý je spolu s bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom (vpravo)obvinený v prípade falšovania zmeniek za takmer 70 miliónov eur týkajúcich sa TV Markíza.
debata (32)

Informáciu priniesol spravodajský portál televízie JOJ noviny.sk. Celková suma, ktorú Markíza Slovakia žiada uplatniť za právne služby a všetky ďalšie vynaložené náklady by sa mala na koniec celého sporu zastaviť na pozoruhodnej sume 2 391 877 eur. Toľko bude spoločnosť žiadať od Mariána Kočnera a Pavla Ruska v prípade, že v spore o „miliónové televízne zmenky“ pred súdom uspeje.

Obaja sú v súčasnosti obvinení z podvodu práve za televízne zmenky. Aktuálne, podľa sumára faktúr, ktoré má TV JOJ k dispozícii, sa už uhradené náklady vyšplhali na 1 884 791 eur. Prevažne tvoria náklady za odbornú prácu domácich aj zahraničných advokátskych kancelárií zastupujúcich práva televízie.

Podla advokátov Mariana Kočnera sú vyčíslené miliónové náklady, ktoré si televízna spoločnosť nárokuje prostredníctvom súdneho konania a následne ich plánuje žiadať o úhradu od obvineného Mariána Kočnera a Pavla Ruska, neoprávnené.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Pavol Rusko #kauza zmeniek TV Markíza