Ako vyzerá slovenský kroj pre prvú dámu USA?

Bejzbalová pálka pre šéfa Bieleho domu a ľudový kroj pre jeho manželku. Vo fotogalérii si pozrite, čo slovenský premiér Peter Pellegrini daroval prezidentovi Donaldovi Trumpovi a prvej dáme Melanii počas nedávnej návštevy vo Washingtone. Snímky poskytol Pravde Úrad vlády SR.

07.05.2019 15:06
debata
Bejzbalová  pálka (v kazete), ktorú počas...
Bejzbalová  pálka (v kazete), ktorú počas...
+1Počas návštevy Bieleho domu daroval premiér...

Pellegrini sa rozhodol pre pálku, lebo prvý Trumpov učiteľ bezjbalu bol slovenský rodák Teodor Dobiáš (Theodore Dobias), ktorý pochádzal z obce Klátova Nová Ves (nachádza sa v okrese Partizánske). Pre Melaniu vyznel ideálne kroj, pretože v minulosti sa živila ako modelka.

O daroch pre Trumpovcov sa Pellegrini zmienil v exkluzívnom rozhovore pre Pravdu, ktorý bol zverejnený v pondelok: „Pána prezidenta zaujala bejzbalová pálka so slovenskou trikolórou. Prvej dáme USA som priniesol nádherný kroj z Pohorelej, verím, že sa jej páčil. Pán Trump si zaspomínal na svojho učiteľa bejzbalu a vychovávateľa na Newyorskej vojenskej akadémii, ktorým bol slovenský rodák Theodore Dobias. Rozprával mi zážitky, keď ako dospievajúci chlapec prišiel na túto školu. Vravel, ako pán Dobias z neho vysekával budúceho poslušného vojaka. Bejzbalová pálka oživila jeho spomienky na mladosť, bolo príjemné počúvať ho.“


TV Pravda: Rokovania s americkým prezidentom Donaldom Trumpom ukázali, že Slovensko je akceptovaným partnerom pre Spojené štáty, podčiarkol predseda vlády Peter Pellegrini v rozhovore pre TV Pravda. Pozrite si časť rozhovoru vo videu. (vysielané 5.5.2019)
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Biely dom #Peter Pellegrini #Donald Trump