Ak koaliční partneri rokujú s ĽSNS, vyvodím dôsledky, povedal Danko

Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) sa bude svojich koaličných partnerov pýtať na rokovanie s ĽSNS a následne vyvodí dôsledky. Avizoval to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike.

12.05.2019 12:29 , aktualizované: 13:21
debata

Predseda ĽSNS Marian Kotleba tvrdí, že strana rokovala so Smerom o zastropovaní veku odchodu do dôchodku, so SaS o odvolávaní šéfa diplomacie Miroslava Lajčáka (nominant Smeru) a s OĽaNO o obmedzení potratov.

„Neviem, s kým rokujete, ale dnes verejne hovorím, že ak rokujete s mojimi koaličnými partnermi, budem sa ich na to pýtať a ja vyvodím z toho zodpovednosť v rámci koalície. Ja si vyprosím, aby ste vy s niekým z koalície rokovali. Pretože ja chcem robiť politiku bez takýchto klamstiev,“ vyhlásil Danko. Kotleba uviedol, že sa nepripravuje na povolebnú spoluprácu so Smerom, ale zastropovanie dôchodkového veku bolo aj v ich programe, preto ho chceli podporiť. „Rokujeme s každou stranou, s ktorou máme prieniky,“ dodal.

OĽaNO odmieta tvrdenie Kotlebu, že s ĽSNS rokovalo o potratoch

Opozičné hnutie OĽaNO odmieta, že na úrovni poslaneckého klubu alebo hnutia rokovalo s ĽSNS. Uviedol to hovorca hnutia Matúš Bystriansky v reakcii na tvrdenie predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu, že jeho strana s OĽaNO rokovala o obmedzení potratov.

„Žiadne rokovanie so stranou Mariana Kotlebu sa neuskutočnili, ani na úrovni poslaneckého klubu, ani na úrovni hnutia. Žiadame Mariana Kotlebu, aby sa čo najskôr ospravedlnil za svoje nepravdivé vyjadrenie a aby podobnými klamstvami už nezavádzal verejnosť,“ vyzvalo hnutie.

SaS dmietajú akékoľvek rokovania s Kotlebovou stranou

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) dôrazne odmieta akékoľvek rokovania s Ľudovou stranou Naše Slovensko.

„Ľudová strana Naše Slovensko je strana, s ktorou SaS, na rozdiel od Smeru, nespolupracuje, a vylúčila ju aj z akejkoľvek povolebnej spolupráce,“ uvádza sa v stanovisku, ktoré poskytol hovorca SaS Róbert Buček.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko