Anketa Dobré srdce má už finalistov

Celonárodná anketa o najlepších pracovníkov sociálnych služieb - Národná cena starostlivosti DOBRÉ SRDCE má už finalistov vo všetkých kategóriách.

14.05.2019 14:59
dobre-srdce-prezentacia-4 Foto:
debata

Anketa má 9 porotcov a 9 kategórií: Opatrovateľka, Sestra (myslí sa aj „Praktická sestra“) v sociálnych službách, Odborný pracovník (myslí sa: sociálny pracovník, fyzioterapeut v sociálnych službách, terapeut, a iný odborný pracovník…), Manažér v sociálnych službách, Poskytovateľ sociálnych služieb, Dobrovoľník v sociálnych službách, Filantrop pre sociálne služby, Novinár o sociálnych službách a špeciálne ocenenie: DOBRÉ SRDCE za výnimočný prínos pre sociálne služby.

Finalistov vyberala porota z celkového počtu 135 prihlášok, ktoré posielali od 1.4. do 5.5. 2019 nielen zamestnávatelia, nadriadení, ale aj klienti, prijímatelia sociálnych služieb, kolegovia, susedia, či príbuzní…

„Boli sme milo prekvapení týmto počtom, keďže kampaň Národnej ceny starostlivosti DOBRÉ SRDCE beží v médiách len mesiac a pol a len mesiac mali ľudia šancu poslať nominácie do deviatich kategórií“, povedala predsedníčka poroty DOBRÉHO SRDCA Anna Ghannamová. Ako dodala, teší ju, že anketa má veľmi pozitívny ohlas nielen v komunite sociálnych služieb, ale aj v širšej verejnosti.

„Som dojatá reakciami ľudí, ale najviac ma dojímajú príbehy finalistov – pracovníkov v sociálnych službách. Jedným z najsilnejších je pre mňa príbeh 72 ročnej pani, ktorá robila 48 rokov zdravotnú sestru v nemocnici a namiesto toho, aby išla na dôchodok, začala robiť opatrovateľku v sociálnych službách. Robí to dodnes už 6 rokov a niektorí klienti, o ktorých sa stará, sú mladší ako ona. To nevymyslíte. To je život. Život zasvätený pomáhaniu."

Každý z porotcov si musel podrobne prečítať všetky prihlášky poslané do kategórie, ktorá mu bola zverená a vybrať tých troch najlepších. Vybrať finalistov. Z vybraných finalistov budú 20. mája už všetci členovia poroty tajne hlasovať za jedného víťaza v každej kategórii. Mená víťazov budú zapečatené do obálok, ktoré sa otvoria až 27. mája počas galavečera v bratislavskej starej tržnici.

Lístky sa galavečer sa dajú kúpiť cez: www.dobre-srdce.sk, alebo priamo na linku: https://docs.google.com/…wdw/viewform?…

debata chyba
Viac na túto tému: #anketa #starostlivosť #sociálne služby #opatrovateľské služby #dobré srdce