V daňovej kauze Zoltána A. obvineného v prípade Kuciak majú vypočúvať svedkov

Výsluchom deviatich svedkov by na Okresnom súde Bratislava V. malo v stredu pokračovať pojednávanie v daňovej kauze Zoltána A., ktorý je obvinený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Obžalovaným v tomto prípade je aj Ján M. Dvojica čelí obžalobe z trestného činu krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu, za čo im hrozí sedem až 12 rokov odňatia slobody.

18.05.2019 16:02
Zoltán A. Foto: ,
Zoltán A. (v strede v kukle) obvinený i z vraždy Kuciaka a Kušnírovej.
debata (5)

Podľa portálu dlžník.sk má Zoltán A. daňový nedoplatok presahujúci jeden milión eur. Z pojednávania prípadu na súde je vylúčená verejnosť, pretože to podľa súdu vyžaduje ‚iný dôležitý záujem obžalovaných‘. Sudkyňa už avizovala, že verejný bude až rozsudok.

Zoltán A. bol vyšetrovacími orgánmi označený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka za sprostredkovateľa medzi objednávateľkou a vykonávateľmi. Spolu s ním sú obvinení Tomáš Sz., Miroslav M., Alena Zs. a najnovšie aj podnikateľ Marian K. Všetci sú stíhaní väzobne, aj keď v prípade Mariana K. je dôvodom kauza miliónových zmeniek.

Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára minulého roka v ich rodinnom dome v obci Veľká Mača.

Podľa medializovaných informácii Zoltán A. v prípade dvojnásobnej vraždy spolupracuje s vyšetrovateľmi. Príbuzným obetí údajne tiež zaslal list s prosbou o odpustenie.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #krátenie daní #vražda novinára Jána Kuciaka #daňová kauza