Spor o ovládnutie kybernetickej bezpečnosti Slovenska

Národný bezpečnostný úrad chráni kybernetickú bezpečnosť štátu. Bez riaditeľa môžu byť ohrozené veci, ktoré mnohí ľudia dnes považujú za samozrejmosť. V utorok bude parlament voliť nového riaditeľa Národného bezpečnostného úradu (NBÚ), ktorý by mal nastúpiť do funkcie už 1. júna. Vláda poslancom navrhla Romana Konečného, ktorý je námestníkom NBÚ. Úrad okrem ochrany utajovaných skutočností zabezpečuje aj kybernetickú a informačnú bezpečnosť štátu. Opozícia kandidáta nemá.

19.05.2019 06:00
debata (5)

V prípade neúspešnej voľby bude NBÚ bez riaditeľa, čo môže ohroziť fungovanie inštitúcie, nakoľko len jeho najvyšší predstaviteľ môže robiť zákonom stanovené úkony. Zvolia poslanci koalície a opozície Konečného do čela NBÚ? Pozrite si video TV Pravda s Erikom Tomášom (Smer), Tiborom Bastrnákom (Most-Híd), Gáborom Grendelom (klub OĽaNO) a Janou Kiššovou (SaS).

VIDEO: Kto navrhol Romana Konečného za šéfa NBÚ? Je to politický nominant Smeru? Koalícia aj opozícia vníma Konečného ako profesionála, bez politických väzieb. Bude to stačiť na jeho zvolenie v parlamente?

Video

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #NBÚ #roman konečný