Juditu obvinenú z vraždy kamaráta predvedú pred sudcu

Z obzvlášť závažného zločinu vraždy, pri ktorej prišiel o život, na žilinskom sídlisku Vlčince, 16-ročný gymnazista Tomáš, obvinila polícia jeho spolužiačku a dlhoročnú kamarátku Juditu. Zároveň bol podaný podnet na návrh jej vzatia do väzby. V najbližších hodinách teda sudca rozhodne, či dievča skončí za mrežami, alebo ho budú vyšetrovať na slobode.

22.05.2019 12:37
debata (9)

„Návrh na vzatie do väzby bol podaný dnes na súd, bližšie informácie o čase predvedenia nebudeme poskytovať,“ uviedla hovorkyňa žilinského krajského súdu Lenka Belavá. Začala teda plynúť 48-hodinová lehota, počas ktorej sa Judita postaví pred sudcu a ten nad ňou vynesie verdikt.

Krvavý masaker sa odohral minulý štvrtok popoludní v bytovke na Vlčincoch. Prvotné informácie, ktoré sa rozšírili medzi susedmi, hovorili o útočiacom falošnom elektrikárovi. Ten mal na dievča zaútočiť a mladíka dobodal, lebo ju chcel chrániť. 16-ročný Tomáš zraneniam na mieste podľahol. Samotná Judita mala viaceré rezné poranenia. V pondelok ale došlo k šokujúcemu zvratu. Polícia z brutálnej vraždy obvinila práve neškodne pôsobiacu dievčinu. K prípadu sa viac muži zákona vyjadrovať nechcú, takže motív a ďalšie podrobnosti zostávajú záhadou.


VIDEO: So zavraždeným Tomášom sa lúčia aj spolužiaci (vysielané 17.5.2019)

Video

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #vražda