RVR upozornila RTVS na porušenie zákona, začala aj viacero správnych konaní

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na stredajšom zasadnutí upozornila RTVS na porušenie zákona, a to za porušenie objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov, oddeľovania názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru.

22.05.2019 18:26
debata (7)

Dôvodom je, že 27. novembra 2018 odvysielala príspevok Spor Ukrajina-Rusko v programe Správy RTVS. Informovala o tom hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) Ivana Furjelová.

RVR zároveň začala viacero správnych konaní. Niektoré z nich súvisia s možným ovplyvňovaním voličov pred marcovými prezidentskými voľbami, a to v prospech alebo v neprospech kandidáta.

Takéto konania začala rada voči RTVS, a to pre možné porušenie zákona o volebnej kampani, ku ktorému mohlo dôjsť 13. marca odvysielaním vyhlásenia predsedu vlády SR Petra Pellegriniho (Smer) k nadchádzajúcim voľbám prezidenta SR.

Taktiež voči TV LUX, pre možné porušenie zákona o volebnej kampani, ku ktorému mohlo dôjsť 10. marca odvysielaním programu Svätá omša. V tejto veci vedie RVR správne konanie aj voči vysielateľovi televízie TA3. K porušeniu zákona o volebnej kampani mohlo v televízii TA3 dôjsť 13. marca odvysielaním programu Správy.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Rada pre vysielanie a retransmisiu