Ministerstvo zdravotníctva budúci týždeň vyhlási súťaž na Rázsochy

Ministerstvo zdravotníctva SR (MZ) budúci týždeň vyhlási súťaž na projekt novej nemocnice na Rázsochách. V nedeľnej relácii V politike na TA3 o tom informovala ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská. Predpokladaná hodnota zákazky má byť 17 mil. eur.

26.05.2019 15:49
debata (1)

"Ja si myslím, že všetko je na najlepšej ceste, aby sme v normálnom časovom horizonte mali novú univerzitnú nemocnicu,“ povedala Kalavská. Podľa nej sa snažili vytvoriť také podmienky, aby sa do súťaže prihlásili najväčší hráči na európskom trhu. Ministerka chce spraviť všetko pre to, aby súťaž nebola napadnuteľná, aby čo najskôr obstarali projektanta novej nemocnice.

Šéfka rezortu zdravotníctva Andrea Kalavská v polovici mája za prítomnosti predsedu vlády SR Petra Pellegriniho podpísala zmluvu so spoločnosťou Metrostav na búranie skeletu nemocnice na Rázsochách. Podľa zástupcu spoločnosti Metrostav Jana Hehejíka by sa najneskôr na konci júna mala začať demolácia konštrukcií. Na prelome júla a augusta má byť viditeľné, že objekty skeletu na Rázsochách miznú. Ministerstvo vtedy informovalo, že počas 10 dní bude vyhlásené verejné obstarávanie na komplexnú prípravu projektu Novej Univerzitnej nemocnice Bratislava na Rázsochách.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrea Kalavská #nemocnica na Rázsochách