V Rakúsku zadržali Slováka, ktorý zneužíval dievčatá cez internet

Polícia identifikovala a zadržala muža, ktorý cez internet zneužíval a vydieral neplnoleté dievčatá. Na dolapení slovenského zločinca v Rakúsku sa podieľali experti slovenskej polície z odboru počítačovej kriminality s rakúskou miestnou políciou.

27.05.2019 15:53
debata (1)

„V roku 2018 sa podarilo identifikovať človeka, ktorý od roku 2014 prostred­níctvom sociálnych médií nútil pod hrozbou násilia neplnoleté obete ženského pohlavia, aby na sebe vykonávali sexuálne praktiky. Zároveň ich prinútil, aby z týchto praktík vyhotovovali fotky alebo videozáznamy, a tieto mu následne odovzdali,“ priblížila polícia na sociálnej sieti s tým, že časť z tohto materiálu páchateľ následne preposielal aj iným používateľom.

Spolkový úrad kriminálnej polície zhromaždil dôkazový materiál a následne informoval slovenské orgány v Bratislave. Neplnoleté obete sa podľa polície podarilo identifikovať a podozrivého polícia zadržala. „Páchateľ si v súčasnosti za svoje činy odpykáva päťročný trest odňatia slobody,“ doplnila.

Boj proti zneužívaniu detí na internete, výrobe a šíreniu detskej pornografie a ochrana detí a maloletých pred kyberšikanou sú jednými z priorít odboru počítačovej kriminality Úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru (PZ). Polícia v tejto súvislosti vysvetlila, že medzinárodná spolupráca v tejto oblasti je kľúčová. „Slovenská polícia aj v tomto prípade prostredníctvom odboru počítačovej kriminality Úradu kriminálnej polície Prezídia PZ potvrdila svoju profesionalitu a rešpektované postavenie v boji proti uvedeným kriminálnym aktivitám,“ doplnili policajti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Rakúsko #kyberšikana #pedofília #internetová kriminalita #zneužívanie mladistvých