Čaputovej tím s Leškom, Strižincom a Rizmanom. Analytik: Potrebuje ľudí, ktorí si pamätajú

Zuzana Čaputová predstavila prvé mená z jej nového tímu. Poradcu pre vnútornú politiku bude robiť Marián Leško, hovorcom bude Martin Strižinec, Juraj Rizman bude zastrešovať tému životného prostredia a občianskej spoločnosti. Čaputová o tom informovala na sociálnej sieti.

28.05.2019 10:05 , aktualizované: 16:17
debata

VIDEO: Prekvapila Zuzana Čaputová výberom svojich spolupracovníkov? Ktorý z nich bude najdôležitejší a v čom? Vypočujte si rozhovor TV Pravda s politickým analytikom Jánom Baránkom.

Video

Čaputová avizuje, že v najbližších týždňoch predstaví aj ďalšie mená pre prioritné oblasti, vrátane zástupcov a zástupkýň menšín.

Marián Leško je politický komentátor a novinár. Pracoval pre denník Pravda, neskôr pre denník SME, spolupracoval aj s Rádiom Slobodná Európa a doteraz pôsobil v týždenníku TREND. Pripravuje reláciu Sedem a účinkuje v nej. Pracoval v nadácii Zastavme korupciu a je autorom viacerých kníh o slovenskej politike.

Martin Strižinec, ktorý bude hovorcom novej prezidentky, pracoval ako novinár. Od roku 2001 pôsobil v Rádiu Expres, od roku 2009 v televízii TA3 a od roku 2013 v RTVS. Moderoval spravodajské a publicistické relácie, takmer 5 rokov najsledovanejšiu politickú diskusiu O 5 minút 12. V súčasnosti pôsobí ako doktorand na Katedre žurnalistiky FiF UK.

Juraj Rizman, ktorý s Čaputovou spolupracoval vo VIA IURIS, je známy slovenský environmentalista a dlhoročný predstaviteľ organizácie Greenpeace na Slovensku. Podieľal sa na viacerých ochranárskych kampaniach, napr. proti plánovanej ťažbe zlata a uránu, či za prijatie zákona o starých environmentálnych záťažiach. Od roku 2012 je členom Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie, poradného orgánu Vlády SR pre oblasť rozvoja občianskej spoločnosti na Slovensku. V roku 2017 bol ocenený cenou „Top hovorca roka“ – za komunikáciu občianskej kampane na podporu zrušenia Mečiarových amnestií, informovala Čaputová.


VIDEO: O poradcoch hovorili prezident Andrej Kiska aj novozvolená prezidentka Zuzana Čaputová počas jej oficiálneho prijatia v Prezidentskom paláci. Vo videu TV Pravda si pozrite, ako stretnutie pred dvoma týždňami prebehlo a čo povedali po ňom.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Čaputová