V sereďskom drogovom biznise išli aj policajti

Drogový problém v Seredi je oveľa vypuklejší, ako sa pôvodne zdalo. Výsledkom stredajšej razie je 16 obvinení. Medzi zadržanými je aj policajt v aktívnej službe, bývalý policajt a príslušník Kriminálneho úradu Finančnej správy.

29.05.2019 07:26 , aktualizované: 18:00
debata (28)

Akciu policajti nazvali VENAL 3. Zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny obvinili 16 ľudí, pričom 12 z nich obvinili aj z drogovej trestnej činnosti. Šesť obvinených skončilo vo väzbe a po pätici ďalších polícia pátra, uviedla polícia na sociálnej sieti.

Okrem Serede zasahovala polícia aj v okolí Nitry. Zločinecká skupina totiž mala už od roku 2007 pôsobiť v rôznych mestách po celom Slovensku, prevažne však v Nitre, Seredi, Galante, Trnave a v širokom okolí.

Skupina mala zabezpečovať látky na výrobu metamfetamínu. „Mala tiež zadovažovať kokaín, a ten distribuovať cez svojich dílerov konečným užívateľom. Od roku 2015 do minulého roka tak mali zabezpečiť prekurzory na výrobu takmer osemdesiat kilogramov metamfetamínu za viac ako 1,8 milióna eur. Hrozia im tresty na 20 až 25 rokov alebo doživotie,“ povedal hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Okrem toho si skupina násilím udržiavala svoje postavenie v regiónoch, zastrašovala svojich členov či konkurenčné skupiny.

O zadržaných mužoch zákona v tejto chvíli polícia nechce bližšie informovať. Pri razii však mali zadržať aj veľké ryby. „Kvôli tomuto prípadu nespávame týždne, mesiace, noci trávime v autách, v teréne, rodina, súkromný život, všetko ide bokom, je to ale beh na dlhé trate,“ prezradil policajt, ktorý sa podieľa na riešení drogového problému a neželá si byť menovaný. Na margo zadržaných kolegov povedal, že „všade sa nájdu čierne ovce, zlákali ich rýchlo zarobené peniaze“.

Drogový problém trápi Nitru, Sereď a okolie už roky, policajné razie sa v tejto lokalite konajú pravidelne. Len pred pár dňami zadržali policajti trénera boxu Marka G., údajného bosa drogovej mafie. V drogovom biznise dokonca zneužíval aj svojich detských zverencov. Boxu sa Marek G. venuje niekoľko rokov. V jeho prípade išlo podľa polície o veľkú rybu, v biznise s drogami sa mal pohybovať 15 rokov.

Agentúrnu správu sme vymenili za autorský článok.

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #drogy #NAKA