Prokurátor Tichý končí pre Kočnera v Justičnej akadémii

Zástupca riaditeľa Justičnej akadémie SR Ladislav Tichý sa vzdal k 30. júnu svojej funkcie. Potvrdil to riaditeľ akadémie Peter Hulla. Podnet na preverenie pôsobenia Tichého v Justičnej akadémii podala ministrovi spravodlivosti Gáborovi Gálovi (Most-Híd) Nadácia Zastavme korupciu. Dôvodom bola jeho komunikácia s obvineným Marianom Kočnerom.

30.05.2019 09:28 , aktualizované: 16:50
debata (7)

„Po oboznámení sa s prepisom medializovanej sms komunikácie a na základe oboznámenia sa s listom riaditeľa akadémie, adresovaným predsedníčke a členom Rady Justičnej akadémie, prijal Ladislav Tichý osobné rozhodnutie a vzdal sa funkcie k 30. júnu,“ vysvetlil Hulla.

Nadácia poukazuje na to, že prokurátor Tichý mal komunikovať s Marianom Kočnerom obvineným z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Obsahom komunikácie malo byť sledovanie novinárov. Malo sa tak stať krátko pred vraždou novinára a jeho snúbenice.

Justičná akadémia je nezávislou vzdelávacou inštitúciou, ktorá bola zriadená zákonom ako rozpočtová organizácia Ministerstva spravodlivosti SR. Zabezpečuje vzdelávanie sudcov, prokurátorov a súdnych úradníkov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #vražda novinára Jána Kuciaka #ladislav tichý