Ako skončili nepoužité hlasovacie lístky z eurovolieb

Voľby do európskeho parlamentu sa skončili. Slovenskú republiku stáli tieto voľby dokopy vyše desať miliónov eur. Počet voličov zapísaných v zozname voličov predstavovalo viac ako 4 milióny a 430-tisíc. Pre každého z nich sa musel vytlačiť hárok s každou politickou stranou, čo predstavuje minimálne 137,5 milióna hárkov.

02.06.2019 08:00
debata (9)

VIDEO: Pozrite si, koľko nepoužitých hlasovacích lístkov ostalo na škole po eurovoľbách z štyroch volebných miestností.

Video

V eurovoľbách kandidovalo veľa politických strán. „Zaregistrovalo sa ich až 31, preto nám ostalo množstvo papiera. Po posledných voľbách, ktorými boli voľby prezidenta SR, nezostalo ani zďaleka toľko papiera ako teraz,“ hovorí hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Celkovo prišlo do Nitry sedem ton hlasovacích lístkov, vo voľbách sa použila štvrtina z nich. Účasť v eurovoľbách dosiahla v Nitre 25 percent.

„Tony nevyužitého papiera teraz potešia deti, pretože na radnici sme sa rozhodli, že nepoužité lístky pôjdu práve materským aj základným školám, ich riaditelia o papiere už prejavili záujem. Z nepoužitých lístkov si môžu skladať lietadielka či ich využiť na kreslenie,“ informoval hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Aj keď účasť bola v Bratislave o čosi vyššia, i tak ostalo Základnej škole s materskou školou Za kasárňou 2 v Bratislave šesť plných škatúľ nepoužitých hlasovacích lístkov. „Použijeme ich pre detičky na vyfarbovanie, písomky a vystrihovanie, čo sa nevyužije, poputuje do júnového zberu papiera,“ uviedla riaditeľka Monika Hulenová pre Pravdu, ako s množstvom papiera naložia.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #eurovoľby 2019 #hlasovací lístok