Kuciaka a novinárov pre Kočnera sledoval aj policajný vyšetrovateľ

Súčasťou takzvaného Kočnerovho komanda, ktoré sledovalo novinárov aj zavraždeného Jána Kuciaka, bol aj bývalý zamestnanec colného úradu, ktorý je dnes policajným vyšetrovateľom. Štefan Mlynarčík mal byť presvedčený, že sledovanie vykonáva pre tajnú službu. V prípade zatiaľ vypovedá ako svedok.

31.05.2019 12:07
debata (10)

Na prácu pre Mariana Kočnera ho mal zverbovať Miroslav Kriak, bývalý príslušník ŠTB a SIS. Obaja v čase sledovania novinárov a politikov pracovali pre Finančnú správu SR, informovala televízia Markíza.

Okrem Kriaka sa mal na sledovaní podieľať Juraj Škríp, v tom čase riaditeľ Odboru hmotnej núdze a sociálnych dávok Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Mlynarčík mal podľa Markízy vyšetrovateľom NAKA povedať, že si myslel, že novinárov a politikov sleduje pre štátnu tajnú službu. To isté tvrdí aj Miroslav Kriak. Mlynarčík vraj priznal, že sledoval aj Jána Kuciaka.

Mlynarčík mal tiež robiť záznamy zo sledovania v bratislavskom bare Next Apache, kde polícia pred dvomi týždňami hľadala odpočúvacie zariadenia.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #vražda novinára Jána Kuciaka