Šeliga už nebude hovorcom iniciatívy Za slušné Slovensko, odstupuje z nej

Juraj Šeliga už nebude vystupovať ako hovorca iniciatívy Za slušné Slovensko a rozhodol sa, že z nej odstupuje. Novou hovorkyňou bude Eva Lavríková, ďalšími hovorcami ostávajú Karolína Farská a Ján Gálik. Informovala o tom Lavríková. Iniciatíva mala cez víkend celoslovenské stretnutie, na ktorom aktivisti prebrali ďalšie kroky svojej činnosti.

03.06.2019 12:30 , aktualizované: 14:07
debata (39)

„Ako hovorca iniciatívy Za slušné Slovensko som skončil preto, že sme vždy mali medzi sebou vnútornú dohodu, ktorá hovorila o tom, že ak ktokoľvek začne aktívne premýšľať o väčšom politickom angažovaní sa, tak sa z iniciatívy stiahne. Je to tak preto, aby bolo vždy úplne jasné, že iniciatíva Za slušné Slovensko je a bude občianska a nadstranícka,“ uviedol pre Pravdu Šeliga.

„Úprimne mi bolo ľúto povedať dovidenia blízkym priateľom, s ktorými som prežil posledných 15 mesiacov. Som však presvedčený, že tak je to správne, pretože tak sme to sľúbili ľuďom,“ povedal Šeliga, pričom doplnil, že iniciatíva Za slušné Slovensko pokračuje vo svojej činnosti ďalej, pričom k jej ďalším plánovaným aktivitám už odkázal na novú hovorkyňu Evu Lavríkovú a Karolínu Farskú.

„Chcem Vás pekne poprosiť, dajte mi pár dní na to, aby som povedal, ako chcem ďalej pokračovať v zápase, ktorý som s priateľmi zo Za slušné Slovensko začal v marci 2018“, uzavrel pre Pravdu Šeliga.

Aktivisti chcú mobilizovať občanov pre parlamentnými voľbami

Aktivisti sa opäť chystajú cestovať po Slovensku, tentoraz s cieľom mobilizovať občanov pred budúcoročnými parlamentnými voľbami. Začať chcú v lete.

„Stretneme sa so všetkými organizátormi v mestách a krajoch, budeme organizovať diskusie o tom, ako sa občiansky angažovať. Pripravujeme aj ďalšie aktivity, o ktorých budeme postupne informovať,“ informovala iniciatíva vo svojom stanovisku.

Iniciatíva naďalej trvá na svojich dvoch požiadavkách, ktorými sú vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a „nová dôveryhodná vláda bez podozrení na napojenie na organizovaný zločin.“ Iniciatíva deklaruje, že bude pozorne sledovať vyšetrovanie vraždy Jána a Martiny.

„V prípade snáh o zasahovanie či zametania káuz pod koberec spoločne opäť vyjdeme na námestia,“ vyhlásili aktivisti.

Pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie chce iniciatíva podľa vlastných slov spoločne s ďalšími občianskymi iniciatívami dôstojne osláviť toto výročie.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Za slušné Slovensko #Juraj Šeliga