Kažimír sa po nástupe na post guvernéra NBS vzdal členstva v Smere

Podpredseda strany Smer – sociálna demokracia Peter Kažimír dnes listom oznámil ukončenie členstva v politickej strane z dôvodu jeho vymenovania za guvernéra Národnej banky Slovenska. Informoval o tom vedúci tlačového oddelenia Smeru Ján Mažgút.

03.06.2019 14:32
debata (2)

Exminister financií Peter Kažimír sa funkcie guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) ujal od 1. júna.

„Urobím všetko pre to, aby som pomohol NBS sa pripraviť na novú dobu. Je spojená s novými digitálnymi platobnými platformami, novými spôsobmi fungovania obchodných modelov vo finančnom sektore. Na prvom mieste vždy bola a bude stabilita finančného sektora,“ skonštatoval v pondelok nový guvernér Kažimír.

Za dôležité považuje aj zvyšovanie finančnej gramotnosti na Slovensku. „V neposlednom rade je dôležitá aj ochrana spotrebiteľa. Budem sa pokúšať so svojimi kolegami z bankovej rady pracovať na tom, aby bola NBS atraktívna pre veľmi schopných Slovákov, ale aj zahraničných expertov. Chceme sa viac venovať analytickej práci. Chceme byť pevnou súčasťou toho, čo je základom pre rozhodovanie menovej politiky ECB. Nechceme byť len pozorovateľmi týchto rozhodnutí,“ avizoval Kažimír.

Hneď v prvých dňoch ho čakajú zahraničné pracovné cesty, vycestuje do Vilniusu na mimoriadne rokovanie Rady guvernérov centrálnych bánk, navštívi rakúsku centrálnu banku, ale aj sídlo Európskej centrálnej banky.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Kažimír #NBS #Smer #guvernér NBS