Americké obrnené transportéry na slovenskej diaľnici. Pozrite si video

Slovenskí dopravní policajti počas presunu americkej vojenskej techniky na cvičenie v Rumunsku, zabezpečovali bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

04.06.2019 10:53
debata (375)

VIDEO: Pozrite si ako americký vojenský konvoj brázdil slovenskú diaľnicu.

Video

Konvoj sa presúval z Českej republiky po slovenskej diaľnici D2 do Maďarska a ďalej na vojenské cvičenie v Rumunsku. Išlo spolu o viac ako 350 kusov vojenskej techniky a presun viac ako 800 ľudí.

Vojaci sa presúvali v 14. skupinách asi v hodinových rozostupoch. Presun americkej vojenskej techniky po ceste skomplikovalo dopravu v susednej Českej republike. Na diaľnici D1 medzi Prahou a Brnom sa vytvorila kolóna a zdržanie sa odhadovalo na dve a pol hodiny. Na D2 z Brna na Bratislavu došlo k novému obmedzeniu, keď sa zrazilo nákladné auto s vozidlom z vojenského konvoja.

O dopravnú situáciu s ohľadom na presun vojakov sa vyjadril na konci minulého týždňa aj český premiér Andrej Babiš pre server Blesk.cz. „Je to krizová situácia, ktorú riešime. Musia opustiť diaľnicu a počkať do noci,“ povedal Babiš. „Oni majú stále poruchy, defekty a naviac do nich narazil poľský kamión,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

375 debata chyba
Viac na túto tému: #vojenská technika #diaľnica D2