Žitný o zastieracom manévri pri vražde Kuciaka

Bol objednávateľom vraždy novinára Jána Kuciaka podnikateľ Marian Kočner alebo nejaký Rus? Vypočujte si vo videu TV Pravda názor bezpečnostného analytika Milana Žitného. Kto hovorí pravdu a kto si pomáha tým, že zavádza a prečo sa to deje?

07.06.2019 06:00
debata (128)

Miroslav Marček, ktorý sa priznal, že novinára a jeho snúbenicu zastrelil on, tvrdí, že za objednávateľa považoval neznámeho Rusa. Ako zadávateľa vraždy mu mal cudzinca označiť spoluobvinený Zoltán Andruskó, od ktorého zákazku prijal.

VIDEO: Vypočujte si vo videu TV Pravda, čo si o najnovšom vývoji vo vyšetrovaní a verziách objednávateľov vraždy myslí bezpečnostný analytik Milan Žitný.

Video

Novinára a jeho snúbenicu zastrelili 21. februára 2018 v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači. Na konci septembra boli pri policajných akciách v Kolárove a Komárne zadržaní a následne obvinení štyria podozriví. Vraždu mali vykonať bratranci z Kolárova – bývalý policajný vyšetrovateľ Tomáš Sz. a bývalý vojak Miroslav M. Za zadávateľku polícia považuje Alenu Zs. z Komárna, ktorá o ňu požiadala sprostredkovane cez svojho dlhoročného známeho Zoltána A. V marci 2019 medzi obvinených pribudol aj Marian Kočner, už v tom čase väzobne stíhaný pre inú – ekonomickú trestnú činnosť. Vraždu si mal objednať kvôli neustálemu záujmu novinára o jeho pochybné obchody.

Verzia o tom, že objednávateľom mal byť cudzinec a to Rus, je nová. K jej relevantnosti, prípadne k motívu sa polícia zatiaľ nevyjadrila.

© Autorské práva vyhradené

128 debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Žitný #vražda novinára Jána Kuciaka