Vadala mal svojich colníkov priamo vo firme v Michalovciach

Taliansky podnikateľ Antonino Vadala s väzbami na taliansku mafiu 'Ndranghetu mal vo svojej firme v Michalovciach priamo okresnú centrálu colníkov, ktorí mu nepriamo pomáhali v pašovaní drog.

08.06.2019 19:54
debata (54)

Ako informoval o tom dnes denník SME, uviedla to talianska verejnoprávna televízia v reportáži investigatívnej novinárky Marie Grazie Mazzolovej. Vadala je momentálne v talianskom väzení pre jeho zapojenie do medzinárodného pašovania drog.

„Okrem toho sa uvádza, že Okresný colný úrad v Michalovciach sa nachádza v budove prenajatej spoločnosťou Bovinex Europa (patriaca Vadalovi, pozn. red. SME) a predpokladá sa, že dodávky od Vadalu podliehajú povrchnej kontrole alebo ani takej," napísala slovenská policajná pridelenkyňa v Ríme Dáša Macková talianskej antimafiánskej organizácii DIA.

Ako denník ďalej informuje, išlo o sériu listov medzi marcom až novembrom 2013, v ktorých si slovenskí s talianskymi policajti vymenili informácie o Vadalovi a jeho pôsobení na Slovensku. Mazzolová má tieto dokumenty k dispozícii a v reportáži z nich citovala. Macková podľa nich informovala taliansku antimafiu o tom, že Vadala v rámci obchodovania s mäsom do Turecka cez Balkán pašoval aj drogy. Prikryť mu to mali práve colníci, ktorí mali sídlo priamo v jeho firme v Michalovciach, píše SME.

„Slovenská policajná správa z augusta 2013, ktorú podpísala policajná pridelenkyňa Dáša Macková, o ktorej som informovala v správach TG1, je dôkazom korupcie ľudí na vysokých pozíciách, ktorí pochovali kompletné vyšetrovanie. Jeho súčasťou sú mená členov 'ndrin (buniek talianskej mafie 'ndranghety, pozn. red. SME)," povedala Mazzolová.

54 debata chyba
Viac na túto tému: #Michalovce #pašovanie drog #Antonino Vadalà