Inaugurácia prezidentky obmedzí dopravu v centre Bratislavy

Počas sobotnej (15. 6.) inaugurácie prezidentky SR musia obyvatelia Bratislavy a jej návštevníci počítať s dopravnými obmedzeniami v centre hlavného mesta, informovala Petra Friese z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

13.06.2019 14:00
prezidentský palác Foto:
Palác, do ktorého onedlho vstúpi nová hlava štátu.
debata (13)

Obmedzenia sa podľa nej budú týkať ulíc Jesenského, Mostová a Námestia Ľudovíta Štúra. Vjazd do garáže hotela na Hviezdoslavovom námestí a k hotelu bude možný z Jesenského ulice. „V časoch od 11.15 h až do 11.45 h a od 12.30 h do 13.00 h budú ulice uzatvorené úplne. Z týchto ulíc je v sobotu vylúčená aj mestská hromadná doprava,“ ozrejmila Friese.

Panská ulica bude podľa jej slov zatvorená od 8.00 h do 14.00 h. Z dôvodu umiestnenia bezpečnostných zábran nebude vstup a prechod umožnený ani rezidentom. Staromestská ulica bude v čase od 12.30 do 15.00 h rovnako uzavretá. „Zjazd bude možný z Mosta SNP na Vajanského nábrežie a výjazd na Most SNP bude možný z nábrežia v smere do Petržalky,“ konkretizovala Friese.

Na plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky budú podľa nej dohliadať hliadky dopravnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #inaugurácia prezidentky Zuzany Čaputovej