Šťastný výherca súťaže Pravdy: Nikdy som nič nevyhral, okrem manželky

"Počkajte, neverím! Na to si musím sadnúť. Môžete to zopakovať?" spomínal v stredu Jozef Vengrín na to, ako reagoval na telefonát z redakcie, že vyhral hlavnú cenu Veľkej májovej hry denníka Pravda. Čitateľ z obce Dolný Pial v okrese Levice si včera prebral osobný automobil Mitsubishi Space Star. Kľúče od vozidla mu odovzdal Jakub Prokeš, zástupca šéfredaktorky denníka Pravda.

20.06.2019 15:20
Video

„Nesmierne ma to potešilo. Ešte nikdy som nič poriadne nevyhral,“ povedal šťastný výherca a rýchlo dodal: „Ale jednu veľkú výhru mám už doma, moju manželku!"

Jozefa Vengrína priviezol na preberanie ceny syn. Späť domov už šoféroval svoje nové auto sám. O tom, že to tak bude, bol rozhodnutý, už keď si po hlavnú cenu prišiel. Okamžite sa zaujímal, čo kde v aute je, ako funguje, ako otvorí nádrž, aby mohol dotankovať, či je v cene aj diaľničná známka…

„Mám doma štvorročné auto a vzdať sa ho zatiaľ nechcem, zvykol som si,“ uvažuje J. Vengrín. „Čo bude s výhrou ešte neviem, zasadne rodinná rada, poradíme sa.“

Dlhoročný čitateľ Pravdy Jozef Vengrín si...
Dlhoročný čitateľ Pravdy Jozef Vengrín s...
+1Dlhoročný čitateľ Pravdy Jozef Vengrín s...

Jozef Vengrín pracoval celý život v poľnohospodár­stve. Aj preto ho štve, v akom je teraz stave, aká je situácia v potravinárstve. „Dobre píšete!“ hovorí verný čitateľ denníka Pravda. „Kedysi som si Pravdu kupoval takmer každý deň. Odkedy som na penzii, ju mám už predplatenú a chodí mi domov každý deň. Vždy ju prečítam od A po Z. Zaujíma ma, čo sa deje a čo si o tom myslí redakcia. Veď aj keď som na dôchodku, musím mať prehľad," vysvetľuje.

Vyžrebovaný výherca hlavnej ceny sa musel pred prevzatím auta preukázať aspoň pätnástimi výtlačkami denníka Pravda, ktoré vyšli počas trvania hry a obsahovali súťažné kódy. „Bol som poctivý súťažiaci,“ smeje sa J. Vengrín. „SMS správy som posielal každý deň, dohromady ich bolo najmenej 24.“

Veľká májová hra denníka Pravda sa konala od 4. do 31. mája. Každý deň mali čitatelia možnosť zapojiť sa prostredníctvom SMS správy, ktorá obsahovala súťažný kód. Ten sa menil každý deň a súťažiaci ho mohli nájsť iba v novinách. Do výhry o hlavnú cenu, osobný automobil Mitshubishi Space Star, bol automaticky zaradený každý, kto do súťaže poslal aspoň 15 SMS s rôznymi súťažnými kódmi.

Čitateľská hra mala 77 výhercov, odmenení získali ceny dovedna v hodnote za vyše 17 000 eur. Okrem nového auta mohli čitateľky a čitatelia Pravdy vyhrať poukážky na nákup šperkov D.I.C, nákupný poukaz Klenoty Aurum, jazykový prekladač Langie, pobyty pre dve osoby v rezorte Gothal alebo v hoteli Rozálka, jazdu na okruhu Slovakia Ring, kávovar Tchibo Cafissimo a iné hodnotné ceny. Zoznam výhercov je zverejnený na webovej adrese: pravda.sk/majo­vahra.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #Pravda #Mitsubishi Space Star #Jakub Prokeš #Veľká májová hra denníka Pravda #Jozef Vengrín