Riaditeľ na jednej škole nemôže vykonávať doživotný mandát, tvrdí Sopko

Riaditeľ na jednej škole nemôže vykonávať doživotný mandát. Na tlačovej konferencii to povedal tieňový minister školstva za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Miroslav Sopko.

21.06.2019 12:49
debata (4)

„V súčasnosti vyberá riaditeľa školy Rada školy a riaditeľ môže pracovať na tejto pozícii neobmedzený počet rokov. Dochádza k tomu, že takýto človek môže dospieť k vyhoreniu a z pocitu opojenia mocou a neohrozenosti stratí akýkoľvek kontakt s realitou. Toto je to, čo chceme zmeniť,“ vysvetľuje Sopko. Hnutie OĽaNO preto predkladá na júnovú parlamentnú schôdzu, ktorá sa začala 18. júna, návrh novely zákona o štátnej správe v školstve. Cieľom novely je sprísniť podmienky výberu riaditeľov škôl a školských zariadení a obmedziť ich funkčné obdobie na najviac tri funkčné obdobia po sebe.

Sopko zdôraznil, že tým nechce hádzať všetkých riaditeľov do jedného vreca. „Potrebujeme však jasnú systematickú zmenu, preto predkladáme na júnovú parlamentnú schôdzu túto novelu,“ odôvodňuje poslanec SaS. Podľa neho nám totiž chýbajú ľudia, ktorí sú osvedčení v praxi a ktorí by mohli prispieť k zmene k lepšiemu. „Len skvalitnením výberových procesov môžeme čímsi veci posunúť dopredu a toto je jeden z prvých krokov,“ dodáva Sopko.

Podľa predstaviteľov hnutia OĽaNO by sa touto novelou zákona mala zlepšiť kvalita riadenia škôl a školských zariadení. Sprísnením podmienok výberu riaditeľov chcú predkladatelia novely zabrániť tomu, aby sa tá istá osoba nemohla „zabetónovať“ na poste riaditeľa na neobmedzený počet funkčných období. Opoziční poslanci tiež navrhujú, aby uchádzač o post riaditeľa tej istej školy alebo školského zariadenia, ktorý kandiduje v poradí už tretí raz po sebe, musel byť schválený trojpätinovým počtom hlasov výberovej komisie. Účinnosť novely navrhujú od 1. novembra. Prezident Slovenskej komory učiteľov Vladimír Crmoman tvrdí, že toto opatrenie malo byť zavedené už dávno.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #riaditeľ školy