Kiska sa stretol s lídrami strán Progresívne Slovensko/Spolu

Bývalý slovenský prezident a zakladateľ novej politickej strany Za ľudí Andrej Kiska sa v pondelok neoficiálne stretol s predsedom Progresívneho Slovenska (PS) Michalom Trubanom a predsedom strany Spolu - občianska demokracia Miroslavom Beblavým. Po spoločnom stretnutí o tom informovali na sociálnej sieti.

24.06.2019 14:58 , aktualizované: 15:39
debata (161)

Kiska na sociálnej sieti napísal, že v priebehu stretnutia sa zhodli na tom, čo Slovensko najviac trápi a pred akými výzvami v súčasnosti stoja.

„Na ich riešenie potrebujeme spoluprácu hodnotovo blízkych politických strán. Na najbližšom stretnutí budeme bližšie hovoriť o programových prioritách každej zo strán,“ napísal na sociálnej sieti Kiska.

Rovnako stretnutie zhodnotil aj Truban. S Beblavým dodali, že budú preto pokračovať v rokovaní o predvolebnej spolupráci. „Najbližším krokom budú rokovania všetkých troch subjektov o programových prioritách,“ uviedol Truban.

Beblavý minulý týždeň avizoval stretnutie koalície PS a Spolu s Kiskom s tým, že majú záujem, aby sa k nim pridal aj exprezident so svojou novou stranou. Dodal, že pripravení sú rokovať aj s ostatnými demokratickými opozičnými subjektmi.

© Autorské práva vyhradené

161 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Beblavý #Andrej Kiska #Michal Truban