Remišová sa pridala k strane Za ľudí, ministerské kreslo vraj sľúbené nemá

Poslankyňa Národnej rady (SR) a bývalá predsedníčka poslaneckého klubu hnutia OĽaNO sa pridáva k vznikajúcej strane Za ľudí, ktorej lídrom je bývalý prezident Andrej Kiska. Oznámila to vo štvrtok na tlačovej konferencii. V strane sa chce podľa svojich slov venovať svojim doterajším prioritám - oblasti korupcie a bezpečnosti, ako aj práci polície a prokuratúry. Andrej Kiska sa vyjadril aj k daňovej kauze jeho firmy. Kiska povedal, že obvinený nateraz nebol a kauzu považuje za Ficovu pomstu.

27.06.2019 14:37 , aktualizované: 17:08
veronika remišová, andrej kiska Foto: ,
Veronika Remišová s Andrejom Kiskom.
debata (227)

VIDEO: Pozrite si, čo povedal líder strany Za ľudí Andrej Kiska k tomu, že podľa prieskumu agentúry Focus má jeho strana 5,2-percentné voličské preferencie, čo je len tesne nad hranicou zvoliteľnosti do parlamentu. Kiska vo videu hovorí aj k jeho daňovej kauze. Veronika Remišová zasa komentuje, či bude ministerkou vnútra.

Video

Remišová tvrdí, že na dosiahnutie zmeny sú okrem prepracovaného programu a kvalitných ľudí potrební aj lídri, „ktorí sa nebudú vzájomne hašteriť, ale budú spolupracovať, zamerajú sa na seriózny program a diskusiu s budúcimi partnermi“. Slovensko tiež podľa nej potrebuje „konštruktívnu a energickú politiku s úctou k pravde, s ľuďmi v regiónoch“.

Remišová a ďalší štyria poslanci minulý týždeň oznámili, že nebudú v budúcoročných parlamentných voľbách kandidovať za hnutie OĽaNO. Remišová sa zároveň vzdala funkcie predsedníčky poslaneckého klubu hnutia. Poslanci vo svojom vyhlásení uviedli, že k rozhodnutiu prispelo napríklad to, že poctivá politika sa nedá robiť bez spolurozhodovania ľudí v regiónoch.

Kiska sa na tlačovej konferencii vyjadril aj ku daňovej kauze jeho firmy KTAG pri financovaní prezidentskej kampane. V kauze bol obvinený konateľ Kiskovej firmy. Kiska povedal, že on obvinený neteraz nebol. Kauzu považuje za pomstu od Roberta Fica. Ten vplyv na vyšetrovanie odmietol a podobne tak aj polícia.

Andrej Kiska oznámil, že zakladá novú politickú stranu začiatkom apríla. Ďalšie informácie zverejnil po skončení mandátu prezidenta. V prípravnom výbore novej strany sú Marek Hattas, Jana Žitňanská, Juraj Šeliga, Mária Kolíková, Vladimír Ledecký, Tomáš Valášek, Miroslav Kollár, Vladimíra Marcinková, Tomáš Meravý, Marek Antal, Lenka Balkovičová, Csaba Kiss, Viera Leščáková, Roman Krpelan, Alexandra Pivková, Tomáš Lehocký, Michal Luciak. Počas leta sa pripoja ďalší, avizoval Kiska.

VIDEO Matovič: Kiska sľúbil Remišovej post ministerky vnútra.

Video

© Autorské práva vyhradené

227 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Veronika Remišová #Za ľudí