Andrej Danko odletel na pracovnú cestu do Ruska

Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) v nedeľu odletel na pracovnú cestu do Moskvy, kde sa zúčastní na plenárnom zasadnutí medzinárodného fóra Rozvoj parlamentarizmu. Súčasťou pracovného programu predsedu NR SR bude aj návšteva republiky Tatarstan.

30.06.2019 17:43
debata (134)

Program predsedu slovenského parlamentu v Moskve by sa mal začať v pondelok bilaterálnym stretnutím s predsedom Národného zhromaždenia Arménskej republiky Araratom Mirzojanom. Okrem účasti na fóre Rozvoj parlamentarizmu by sa mal Danko stretnúť aj s predsedníčkou Rady federácie Federálneho zhromaždenie Ruska Valentinou Ivanovovou Matvijenko a s prezidentom republiky Tatarstan Rustamom Minnichanovom.

Súčasťou sprievodu predsedu NR SR je aj skupina približne 20 podnikateľov, ktorí sa v Moskve zúčastnia slovensko–ruského podnikateľského fóra. Výstupom z ich návštevy by malo byť nadviazanie obchodných vzťahov a tiež podpis memoránd o spolupráci.

Danko naposledy navštívil Rusko začiatkom mája, keď sa s predsedom ruskej Štátnej dumy Viačeslavom Volodinom zúčastnil vojenskej prehliadky v Moskve. Predseda parlamentu v minulosti zdôraznil, že správny politik by mal nadväzovať také kontakty, ktoré sú pre Slovensko prínosom. Slovensko je podľa Danka čitateľné v zahraničnej politike a je preň prínosné, pokiaľ má otvorené dvere na východ i na západ.

134 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko