Najväčšia LED obrazovka v strednej Európe je v Bratislave

Obrazovka kopíruje tvar administratívnej budovy na Landererovej ulici v Bratislave, má plochu 558 štvorcových metrov, výšku 9 metrov, dĺžku 62 metrov a hmotnosť viac ako 8,5 tony.

02.07.2019 11:33
debata (15)

VIDEO: Pozrite si najväčšiu LED obrazovku v strednej Európe v akcii.

Video

Obrazovka je orientovaná na jednu z najrušnejších križovatiek v Bratislave, čo prirodzene prináša aj rôzne obmedzenia. Spusteniu LED fasády predchádzalo niekoľko testov a príprava. „Kritériá prevádzky obrazovky sme prerokovali s Krajským dopravným inšpektorátom a bolo vykonané aj meranie jasu LED panelu skúšobňou Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity,“ uviedol Ján Ťupek z architektonickej kancelárie GFI, ktorá projektovala budovu Landererova 12.

LED fasáda v súčasnosti zobrazuje vizualizáciu umeleckých motívov, ktoré je možné prispôsobovať okolitému prostrediu. „Pri navrhovaní motívu sme museli experimentovať. Nakoniec sme sa inšpirovali prírodou. Niektoré animácie sa napríklad podobajú na morskú trávu, iné pripomínajú vrstevnice kopcov,“ povedal dizajnér z Akasha Visualisation Matej Černušák.

Kancelárska budova Landererova 12 bola dokončená koncom minulého roka. Sídli v nej viacero firiem a nedávno ju ministri práce a sociálnych vecí členských štátov Európskej únie vybrali za centrálu Európskej agentúry práce.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #LED #obrazovka