Kiska by bol výborný premiér, hovorí Šeliga. Pri pozemkoch a mafii konal podľa neho v dobrej viere

Šéf strany Za ľudí sa nechystá pridať k progresívcom, chce predvolebnú dohodu širokej opozície. Preto sa stretáva s Trubanom, Beblavým, Sulíkom. Podľa člena prípravného výboru strany Juraja Šeligu budú rokovania aj s Hlinom a Matovičom. „Chceme podpísať predvolebnú spoluprácu, aby ľudia videli, že vieme spolupracovať,“ upresnil pre TV Pravda Šeliga. Odmietol spochybňovanie svojho straníckeho šéfa kvôli známym kauzám, a označil ich za účelové.

04.07.2019 10:00
debata (442)

VIDEO: Ktorých voličov chce Kiskova strana Za ľudí získať? Má Andrej Kiska politický talent? Ako v Kiskovej strane vnímajú kauzy Kisku – kauzu daní a pozemkový škandál? Pozrite si video TV Pravda s Jurajom Šeligom, členom prípravného výboru strany Za ľudí.

Video

Šeliga sa vyjadril aj ku Kiskovej pozemkovej kauze, v ktorej Kiska prehral súd s popradským zubárom. Okrem iného Šeliga povedal, že kauzu konzultoval aj s Kiskom. „Andrej Kiska kúpil pozemok s čistým listom vlastníctva,“ povedal doslova Šeliga. Denník Pravda však ešte minulý rok na titulnej strane v texte Pozemková mafia v Tatrách informoval, že advokátka zubára na základe viacerých faktov na súde poukázala na to, že Kiska podpisoval zmluvy o kúpe zubárovho pozemku bez toho, aby videl list vlastníctva, zmluvy boli poškrtané a list vlastníctva nebol priložený ku kúpnej zmluve.

Prevody pozemku od pochybného vydržania Agrasom na možného bieleho koňa (ten neskôr pracoval nepriamo pre Kisku, pozn. red.) a potom na Kisku prebehli za šesť dní a aktéri sa navzájom poznali, vrátane samotného Kisku. V kauze figuroval aj sprostredkovateľ, ktorý mal kontakty na popradské podsvetie a s Kiskom si tykal. Daný sprostredkovateľ následne pracoval pre Kisku pri výstavbe budov nebankoviek a bol aj pri ďalších možných podvodoch s pozemkami vo Veľkom Slavkove. Kiska od Agrasu kupoval aj ďalší vydržaný pozemok. Všetky machinácie s pozemkami vyšetruje polícia.

Šeliga z prípravného výboru Kiskovej strany naopak hovorí, že Kiska v pozemkovej kauze konal v dobrej viere. Viac si pozrite v rozhovore so Šeligom vo videu TV Pravda.

© Autorské práva vyhradené

442 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Igor Matovič #Progresívne Slovensko #Juraj Šeliga