Kiska o vydieraní: Ukázal som polícii správy z mobilu. Je to smutná Ficova hra

Exprezident Andrej Kiska tvrdí, že predložil polícii dôkazy v kauze údajného vydierania pri voľbe ústavných sudcov. Kiska tvrdí, že ide o výpisy komunikácie z jeho mobilného telefónu. Čo v správach konkrétne bolo a či išlo o komunikáciu priamo s Ficom alebo niekým iným Kiska nepovedal.

08.07.2019 16:29 , aktualizované: 09.07.2019 15:04
debata (371)

VIDEO: Pozrite si, čo v pondelok Kiska povedal v kauze údajného vydierania jeho osoby na adresu Fica. Aké má Kiska dôkazy? Viac vo videu TV Pravda.

Video

Ešte vo februári tohto roka podal poslanec Ondrej Dostál na Generálnu prokuratúru trestné oznámenie vo veci možného vydierania vtedajšieho prezidenta Andreja Kisku predsedom Smeru Robertom Ficom. Stalo sa tak po tom, čo Kiska začal tvrdiť, že obvinenie konateľa jeho firmy KTAG za daňové škandály pri financovaní Kiskovej prezidentskej kampane je Ficovou pomstou za to, že vopred odmietol prípadné menovanie Fica za ústavného sudcu.

Fico reagoval, že je v kauze okamžite pripravený vypovedať na polícii a odmietol, že by vydieral Kisku. Fico povedal, že Kiska klame a nazval ho plačkom. Polícia odmietla, že by pri obvinení konateľa Kiskovej firmy bola ovplyvňovaná.

Hovorca Krajskej prokuratúry (KP) Bratislava Matej Izakovič koncom apríla tohto roka povedal, že v kauze vypovedal Fico aj ďalší ľudia. „V predmetnej veci boli vypočutí svedkovia Andrej K., Roman K., Béla B., Peter P. a Robert F. Vo veci nebolo doposiaľ vydané žiadne procesné rozhodnutie, nakoľko je potrebné vykonať ďalšie naplánované procesné úkony,“ povedal Izakovič.

Denník Pravda v pondelok popoludní oslovil komunikačné oddelenie Kiskovho politického projektu Za ľudí, či môže Kiska zverejniť komunikáciu z jeho mobilu ku kauze vydierania a tiež povedať, s kým si cez správy v mobile v danom prípade vlastne písal. Odpoveď zatiaľ neprišla.

Denník Pravda oslovil ku kauze aj tlačové oddelenie Smeru s otázkami na zverejnenie prípadnej komunikácie s Kiskom či už zo strany Fica alebo iného predstaviteľa Sme­ru.

Robert Fico sa k celej záležitosti vyjadril v utorok na tlačovej konferencii. Povedal, že on si s Kiskom správy cez mobil nepísal. Fico tiež zdôraznil, že „Kiska klesol na dno“ a predpokladá, že jeho strana sa po budúcoročných parlamentných voľbách nedostane ani do parlamentu.

Ešte vo februári tohto roka sa ku kauze údajného vydierania vyjadril aj premiér Peter Pellegrini (Smer). „Som pripravený na základe predvolania ísť vypovedať, lebo tam nie je čo skrývať,“ uviedol Pellegrini. Komentovať rozhovory medzi Kiskom a Ficom nechcel. Trval na tom, že on nebol svedkom žiadneho vydierania.

© Autorské práva vyhradené

371 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Andrej Kiska #vydieranie #KTAG #voľba ústavných sudcov #kiskova daňová kauza