Kauza vydierania - Kiska kontra Fico. Koho usvedčia výpovede na polícii?

Exprezident Andrej Kiska tvrdí, že líder Smeru Robert Fico stojí za vydieraním jeho osoby v kauze voľby ústavných sudcov a daňového podvodu Kiskovej firmy. Fico tvrdí, že Kiska klame a bude to všetko ešte "veľmi zaujímavé". Fico povedal, že verí, že verejnosť napokon uvidí výpovede v kauze údajného vydierania, ktorá rezonovala uplynulý týždeň v politike.

14.07.2019 06:00
debata (93)

Potopí kauza daní a údajného vydierania prezidenta niekoho z dvojice Kiska – Fico? Kým Kiska sa ku škandálu vyjadruje emotívne a hovorí o „Ficovej pomste“, Fico ako líder Smeru reaguje pokojnejšie s tým, že ho „pán z Popradu“ nezaujíma a považuje ho za „outsidera“, ktorého strana Za ľudí sa podľa Fica v budúcoročných voľbách aj vzhľadom na daňovú kauzu a Kiskov pozemkový škandál nedostane do parlamentu. V kauze údajného vydierania Kisku už na polícii vypovedali okrem samotného Kisku aj jeho bývalý hovorca Roman Krpelan, premiér Peter Pellegrini, líder Mostu – Híd Béla Bugár a Robert Fico. Pellegrini povedal, že nie je čo skrývať a nebol svedkom žiadneho vydierania. Kým Fico si s Kiskom správy cez mobil nepísal, Pellegrini takýto spôsob komunikácie podľa informácií Pravdy používal. Pellegrini je v politike vnímaný skôr ako človek, ktorý hľadá pragmatické riešenia a kompromisy a tvrdší slovník nepoužíva.

Slovná prestrelka medzi Kiskom a Ficom patrila na TV Pravda uplynulý týždeň k najsledovanejším. Okrem toho divákov zaujla bitka v centre Bratislavy, práce na obchvate Košíc, zrážka stíhačky s vtákmi a vývoj počasia. Pozrite si TOP 10 videí uplynulého týždňa na TV Pravda.

Video

1.

Kiska o vydieraní: Ukázal som polícii správy z mobilu. Je to smutná Ficova hra.

***

Video

2.

Fico k vydieraniu: S Kiskom som si nikdy nepísal esemesky, klesol na dno.

***

Video

3.

V Bratislave bol podpísaný predvolebný pakt dvoch zoskupení, ktoré majú iné politické smerovanie. Pozrite sa, čo k tomu povedali predsedovia strán. Truban o pakte s Hlinom: Je príčetný, nebúcha po stole. Hlina: Svet sa nezrúti.

***

Video

4.

Fico spochybnil žalobu Esetu na Blahu: O prepojení na CIA hovoria Rusi.

***

Video

5.

Kiska naznačil povolebné plány: Je mi jedno, kto bude premiérom.

***

Video

6.

Hromadná bitka v centre Bratislavy.

***

Video

7.

Stíhačka zhodila bomby po strete s vtákom.

***

Video

8.

Práce na obchvate Košíc pomaly finišujú. Pozrite si najnovšie zábery zo stavby.

***

Video

9.

Ministerka Laššáková: Folklór je dušou Slovenska, či sa to časti bratislavskej kultúrnej pospolitosti páči alebo nie. Pozrite si ďalší diel relácie TV Pravda Ide o pravdu s moderátorkou Zuzanou Martinákovou.

***

Video

10.

Plamene ničili Vodárenské múzeum v Bratislave.

***

© Autorské práva vyhradené

93 debata chyba
Viac na túto tému: #TOP 10 videí týždňa TV Pravda