Generálna prokuratúra zastavila vyšetrovanie v kauze Čistý deň

Kauza Čistý deň je definitívne minulosťou. Podozrenia z týrania chovancov v resocializačnom zariadení sa nepreukázali. Informovala o tom televízia Markíza, pre ktorú Generálna prokuratúra (GP) SR potvrdila zastavenie vyšetrovania s tým, že nejde o trestný čin.

12.07.2019 20:59
debata (30)

GP SR, ktorá dohliadala na vyšetrovanie, študovala závery polície vyše štyroch mesiacov, jej rozhodnutie však nakoniec žiadny zvrat do kauzy neprinieslo.

Týranie chovancov v Čistom dni, na ktoré upozornila opozičná poslankyňa Natália Blahová (SaS), sa tak nepotvrdilo a spis pôjde do archívu. V zariadení sa však po vyšetrovaní potvrdili podozrenia zo sexuálneho zneužívania, jeden zamestnanec bol odsúdený a súd s ďalším pokračuje.

Čistý deň medzitým prišiel o akreditáciu a svoju činnosť ukončil. Stále ho však vyšetrujú pre možný podvod v súvislosti s dotáciami, ktoré počas svojho fungovania čerpal. V tomto prípade síce pôvodne trestné stíhanie zastavili, podľa generálneho prokurátora to však bolo predčasné a v máji preto prikázal vyšetrovanie obnoviť.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #Generálna prokuratúra #kauza Čistý deň