Lex Kiska a lex Čaputová? Necielim priamo na nikoho, hovorí Kresák

Podľa zákona patrí prezidentovi SR doživotne plat vo výške platu poslanca či doživotné oslovovanie pán prezident/pani prezidentka a aj doživotné pridelenie vozidla s vodičom. Podľa poslanca Petra Kresáka (Most - Híd) by sa to malo zmeniť.

17.07.2019 16:32
debata (204)

VIDEO: Je správne, aby mal Kiska aj v prípade, že sa jeho strana dostane do parlamentu a on bude poslancom, doživotný plat poslanca, titul pán prezident a k tomu vozidlo s vodičom? Pozrite si vo videu TV Pravda, ako to navrhuje zmeniť poslanec Peter Kresák.

Video

Kým Kresák hovorí, že potreba zmeny vychádza z novej situácie na politickej scény a upresnil, že zmenou nemieri priamo na Kisku či Čaputovú, Kiska návrh zobral osobne. V reakcii na Kresákov návrh okrem iného povedal, že Kresáka by malo viac trápiť školstvo či zdravotníctvo. Kiska zároveň skritizoval aj návrh na zníženie daní pre zamestnancov a živnostníkov z dielne Mostu – Híd, ktorým sa majú znížiť financie pre samosprávy, aj keď tie si aj tak celkovo polepšia.

Exprezident a líder novovznikajúcej politickej strany Za ľudí Andrej Kiska tvrdí, že by nikdy nesúhlasil, aby dostával od štátu dva platy. Peniaze by opäť rozdal.

Kiska rozdával plat aj keď bol v úrade prezidenta. Získal za to uznanie časti verejnosti, ale časť ľudí ho zase kritizovala s tým, že išlo o lacný marketing. Kiska totiž žije z peňazí zarobených v pochybnom nebankovom biznise a jednu z nebankoviek v Česku si nechal, aj keď bol prezidentom.

© Autorské práva vyhradené

204 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #výhody #Andrej Kiska #Peter Kresák #Zuzana Čaputová