Fico o byt na Bezručovej ulici záujem nemá, informácie médií označil za nepravdivé

Predseda strany Smer Robert Fico sa ohradil voči informáciám zverejneným v denníku Nový Čas, na základe ktorých sa mal bývalý premiér zaujímať o byt na Bezručovej ulici.

19.07.2019 13:55
Robert Fico Foto: ,
Robert Fico.
debata (126)

Prostredníctvom sociálnej siete Robert Fico dementoval vyššie spomenuté informácie a ich neoverené šírenie nazval „bezcharakterným chrapúnstvom.“

„Nemám záujem o žiadny byť na Bezručovej ulici a privítal by som, keby mi médiá dali konečne pokoj, pokiaľ ide o moje bývaní,“ vyhlásil Fico, ktorý zároveň poprosil všetky ostatné médiá, aby spomínaný článok brali ako „flagrantnú neprofesionalitu niektorých slovenských novinárov.“

Bývalý premiér doteraz býval v prenajatom byte v bytovom komplexe Bonaparte. Byt mal Ficovi prenajímať podnikateľ Ladislav Bašternák, ktorého odsúdili v kauze neodvedenia dane a poistného na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Odpykať by si ho mal v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

Verdikt je právoplatný a nie je možné sa voči nemu odvolať. Bašternákovi prepadá majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu.

© Autorské práva vyhradené

126 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Ladislav Bašternák