Pochod Hrdí na rodinu má pripomenúť dôležitosť otca a mamy pre dieťa

Pochod Hrdí na rodinu má poukázať na dôležitosť rodiny a nezastupiteľnú úlohu otca a mamy pre každé dieťa. Ôsmy ročník pochodu Hrdí na rodinu sa začal v sobotu popoludní na Rudnayovom námestí v hlavnom meste. Účasťou ho podporil aj predseda parlamentu Andrej Danko (SNS).

20.07.2019 14:48 , aktualizované: 16:01
pochod Hrdí na rodinu bratislava Foto: ,
Ôsmy ročník pochodu Hrdí na rodinu v uliciach hlavného mesta.
debata

Na dnešný bratislavský pochod Hrdí za rodinu prišli stovky ľudí. Medzi účastníkmi boli aj politici, pochod prišiel podporiť napríklad predseda Národnej rady SR a Slovenskej národnej strany Andrej Danko, líder hnutia Sme rodina Boris Kollár či nový europoslanec za stranu Ľudová strana Naše Slovensko Milan Uhrík. Pochod podporili viacerí prívrženci tejto strany. Účastníci sa streli na Rudnayovom námestí. Dav sa pohol do centra mesta, kde bude pochod pokračovať.

To, prečo sme sa tu zišli, je iba to, aby sme ukázali radosť z rodiny. To, že deti potrebujú otca a mamu. Pre nás sú deti to najdôležitejšie a chceme, aby sa im dostalo to najlepšie, povedal jeden z organizátorov pochodu Anton Chromík z občianskej iniciatívy Hrdí na rodinu.

Organizátori pochodu nemajú žiadne požiadavky na zmenu aktuálnej legislatívy. Myslíme si, že je vhodné, aby bol zachovaný tento stav a dokonca chceme, aby zostala rodina výnimočná v spoločnosti, uviedol Chromík. Ďalší organizátor Marek Nikolov hovorí, že občianska iniciatíva sa nikdy dialógu s liberálmi nebránila. Nezdá sa mu však aktuálne vhodné, aby sa tieto dva pochody stretli.

Organizátori povedali, že nediskriminujú ani nesúdia žiadneho človeka či politika, ktorý sa k nim hlási, privítajú každého. Budúci rok pokojne privítame aj prezidentku Zuzanu Čaputovú, ak si bude myslieť, že rodina je naozaj výnimočná a zaslúži si vyhradené miesto v spoločnosti, uviedli.

Predseda parlamentu je rád, že žije v štáte, kde na jednej strane vyjadrili názory ľudia podporujúci komunitu LGBTI a na druhej strane pochod Hrdí na rodinu. Som presvedčený, že to budú slobodné a demokratické vyjadrenia ľudí tak, ako sa to patrí na vyspelý, demokratický a právny štát, zhrnul Danko.

Súčasťou podujatia podľa organizátorov neboli žiadne transparenty, pre účastníkov sú pripravené červené tričká symbolizujúce, že rodina je miestom lásky.

Fakt, že v ten istý deň sa v Bratislave koná Dúhový pride, ktorého hlavným cieľom je upozorniť, že všetci ľudia sú si rovní bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu alebo rodovú identitu, organizátori nekomentovali. Tvrdia, že nechcú ľudí rozdeľovať, ale spájať za spoločné dobro rodiny.

Podujatie sa skončilo krátko po 15:30.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Anton Chromík #pochod Hrdí za rodinu